11. 1. 2012.


 

Književni susret sa Željkom Horvat Vukeljom

Igrali se sa Željkom
 

Početkom prosinca u našu je školu došla književnica i novinarka Željka Horvat Vukelja. Susrela se s učenicima nižih razreda i pokazala im neke zanimljive igre
 

 

Učenici  1. razreda igrali su se nacrtanim instrumentima

 

Knjižničarka Romana Erhatić organizirala je početkom prosinca književni susret s dječjom spisateljicom Željkom Horvat Vukeljom čija se djela Slikopriče, Leteći glasovir, Hrabrica, Željko slovojed i Petra uči plivati nalaze na popisu lektire za prvi razred.

Književnica je uveseljavala učenike 1. c i 4. a razreda. Želeći pokazati da su njezini susreti s djecom neobični i zabavni, kao što je i ona sama, nacrtala je semafor s četiri svjetla. U prvo „svjetlo” semafora upisala im je peticu jer su je lijepo dočekali.

 Kroz igru pogađanja književnica je predstavila svoju knjigu Leteći glasovir. U drugoj igri nekoliko je učenika dobilo nacrtana glazbala na crtežima, a kada je književnica izrekla naziv pojedinog glazbala, učenik koji je držao taj instrument morao ga je podići u vis. Nešto veći četvrtaši su uz pomoć književnice odigrali igrokaz o zaljubljenim rukavicama raznih boja te o dvama zaljubljenim puževima.

Učenicima se književnica jako svidjela, a očito da su se djeca svidjela i njoj zato što im je na kraju susreta upisala petice u preostala tri „svjetla” semafora.
 

 

Četvrtaši su odigrali igrokaz o zaljubljenim rukavicama

 

Napisao: Dino Davosir, 7. b
Snimila: Danijela Zagorec