2. 1. 2012.


 

Božićna priča

Predstavom podsjetili na istinsko značenje Božića
 

U srijedu 22. prosinca učenici naše škole u Hrvatskom su domu odigrali predstavu pod nazivom Božićna priča. Ove su godine učenici umjesto uobičajene priredbe s dramskim, plesnim i pjevačkim točkama, pripremili predstavu kojom su podsjetili na stare običaje i istinske vrijednosti u slavljenju Božića
 

 

Božićna priča je igrokaz koji prikazuje toplinu Božića i starinske običaje našeg kraja

 

Svaki je čovjek za vrijeme Božića posebno dobre volje. Još su bolje volje bili učenici koji su u srijedu 22. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog doma igrokazom „Božićna priča“ prikazali starinske običaje u vrijeme Božića, kao što su nošenje slame u kuću, pjevanje i sviranje na tradicionalnim instrumentima, kićenje božićnog drvca koje njegujemo još i danas. Učenike, koji su vrlo dobro izveli igrokaz, pratio je veliki pjevački zbor naše škole te solistice koje su pjevale narodne božićne pjesme: Zrinka Zagorec, Matea Koren i Dorotea Vrbančić.

Autorica je predstave učiteljica glazbene kulture Sandra Poštić, koja je također i i uvježbala pjevače i svirače. Glumce iz 4. razreda uvježbala je njihova učiteljica Suzana Balić, a koordinatorica je bila učiteljica Danijela Zagorec . Scenografiju je oblikovala i postavila učiteljica Senka Pleše uz pomoć svoje likovne skupine, učiteljica Martine Tumpe i Ivane Dokuš-Komarice i učitelja Velimira Ivekovića.

Publika je bila oduševljena predstavom te je glumce i pjevače nagradila velikim pljeskom. Nakon predstave ravnatelj Dražen Bokan održao je kratak govor u kojem je svim iskreno čestitao Božić i predstojeće blagdane.

 

U igrokazu su sudjelovali učenici 4. b i c razreda i veliki pjevački zbor

 

Napisala: Dorotea Vrbančić, 6. e
Snimila: Martina Valec-Rebić