4. 1. 2012.


 

>

Rock-opera Hocus-pocus

Učitelji podržali mladu križevačku pjevačicu Anu Fortunu
 

Početkom prosinca u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu odigrana je premijera rock-opere Hocus-pocus, u kojoj pjeva mlada križevačka pjevačica, nekadašnja učenica naše škole, Ana Fortuna
 

 

Ana igra ulogu dobre vile Valpurge

 

Zanimljiva i razigrana, atraktivna i maštovita, najnovija rok-opera Hocus-Pocus s elementima bajke namijenjena je i djeci i odraslima. Priča počinje kada princ Agaton i njegov vjerni sluga Cherubin sretnu vilu Zla – Daliju. Princ se su nju zaljubi na prvi pogled te pokušava uz pomoć čarobnjaka, vila i svog sluge osvojiti Dalijino srce, što  nije nimalo lak zadatak. Princ Agaton zapravo želi sve oko sebe uvjeriti da u svakom zlu ima dobra te da i u njenom mračnom srcu ima mjesta za ljubav prema njemu. Za to se vrijeme čarobnjak Valpurgo i dobre vile (Valpurga, Vivianna i Lilliana) iznimno trude ne bi li Daliji „omekšali“ srce i tako pomogli nesretno zaljubljenom Agatonu.

A upravo je  vilu Valpurgu, važnu za preobrazbu Dalije, utjelovila Križevčanka Ana Fortuna , studentica izvođačkog smjera 5. godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko. Ana je i razlog zašto se desetak učitelja iz naše škole uputilo u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždin kako bi bili podrška svojoj sugrađanki  i bivšoj učenici. Ana je  pjevala uz Eminu Arapović u ulozi Dalije, vile Zla i Tahera Sanurija u ulozi princa Agatona. U ostalim ulogama bili su Veselin Krstovski kao čarobnjak Valpurgo, Vjekoslav Vostrel kao Cherubin, te Lukrecija Oreški i Tina Bilankov kao vile Lilliana i Vivianna.

Za poseban ugođaj i ozračje kazališne čarolije, osim odličnih mladih pjevača odgovorni su i iznimni svjetlosni efekti, izmjenjujuća svjetla i laserske zrake u stilu velikih svjetskih pozornica koje je osmislio Sven Kučinić. Glazbu za rock-operu Hocus-Pokus  s podnaslovom „Priča iz Freakwoodske šume“ napisao je Igor Tatarević, režirala ju je Iva Srnec,  libreto i stihove napisao je  Ivan Ivica Krajač, a koreografiju Karolina Šuša. S ponosom smo gledali i slušali našu Anu želeći joj puno uspjeha u novim glazbenim i kazališnim izazovima. Bravo, Ana!                                            
 

 


Napisala: Danijela Zagorec, prof.
Fotografije: facebook stranica opere i Ane