4. 1. 2012.


 

Kazalište Trešnja

Malci gledali Princezu i žapca
 

Početkom prosinca učenici nižih razreda išli su u zagrebačko Kazalište Trešnja na predstavu Princeza i žabac prema poznatoj priči braće Grimm. Zbog britkih i duhovitih dijaloga i vedrih songova ova je predstava prozvana dječjom bajkovitom komedijom s pjevanjem i poučnim elementima
 

 

U predstavi glavnu ulogu glumi Nera Stripičević

 

Početkom prosinca učenici nižih razreda područne i matičnih škola išli su u Zagreb u Kazalište Trešnja pogledati predstavu Princeza i žabac. Radi se o poznatoj Grimmovoj bajci o razmaženoj princezi koja nije održala obećanje dano žabi. Nakon što joj je žaba izvadila zlatnu loptu iz zdenca, princeza je pobjegla unatoč obećanju da će žabu povesti kući. Da održi obećanje, princezu je prisilio vlastiti otac, što se na kraju pokazalo dobrim.

Nakon predstave učenici su imali priliku razgovarati s glumcima. Zanimali su ih detalji oko predstave, npr. od čega je napravljen puding, a postavljali su pitanja i glumcima o njihovom poslu.

Glavnu ulogu glumi Nera Stipičević, koja je, podsjetimo, postala poznata kao jedna od finalista natjecanja glazbenih talenata 2003. godine. Učenici su saznali da je u srednjoj školi bila vrlo dobra gimnastičarka, da je izdala glazbeni album i da se od 2008. godine bavi glumom.

Učenici su osim kazališta posjetili i druge gradske znamenitosti. Dio učenika upoznao je stari zagrebački grad, a drugi dio posjetio je Tehnički muzej. Prije povratka kući ručali su u McDonald’su.

 

 

Napisao: Emanuel Magdić, 6. c
Fotografija: sa stranica Kazališta Trešnja