Županijski Lidrano 2010.
 

Četvrti put na državno

 

Josip Martinčić predstavljat će Koprivničko-križevačku županiju na Državnoj smotri Lidrano svojim literarnim radom Sveta Lucija te scenskom izvedbom teksta Cvijeće je crveno

Josip je na dr?avnu smotru upu?en u ?ak dvije kategorije

 

U veljači je naša škola bila domaćin županijskoj smotri Lidrano na kojoj su djeca osnovnoškolskoga i srednjoškolskoga uzrasta  pokazala svoje umijeće literarnog, dramsko-scenskog, novinarskog i video stvaralaštva. Susret je započeo doručkom u podrumskoj  dvorani Hrvatskog doma, a zatim je uslijedila proba i priprema za nastup. Prije samoga natjecanja sudionici i gosti imali su priliku pogledati kratak program učenika škole domaćina. 7. d razred izveo je cirkusku točku, koju su osmislili i pripremili za prošlogodišnji nastup u Crnoj Gori na Montenegro dance festivalu, učenici PŠ Vojakovački Osijek otpjevali su i otplesali tri folklorne pjesme, a Magdalena Šipušić i Toska Lumezi otpjevale su pjesmu sa školskog nosača zvuka Križevci, grade moj.

Za vrijeme priprema iza scene i u svlačionicama mogli su se čuti komentari poput:  Hvata me trema ili Mene lovi kašalj, ali to se  na pozornici nije vidjelo ni osjetilo. Kako bi zabljesnuli na pozornici, neki su se sudionici pripremali vrlo dugo.

– Pripremali smo se dva mjeseca i imamo dosta dugačak tekst, čak na sedam stranica, zbog čega smo jako nervozni – rekla je Ana iz OŠ Sveti Petar Orehovec. Nekima su se marljive pripreme doista i isplatile. Iako su mnogi sudionici bili izvrsni, kako su članovi povjerenstava napominjali, nije bilo lako izabrati one koji će predstavljati županiju na državnom Lidranu. Spomenut ćemo učenike naše škole koji su sudjelovali na županijskoj smotri: u dramsko-scenskom izrazu natjecali su se Ivan Kranjčić iz 5. r. pod vodstvom Ružice Petković i Josip Martinčić iz 8. r. pod vodstvom Danijele Zagorec, u literarnom izrazu Josip Martinčić, u novinarskom Antonija Stručić iz 8. r. i Dino Davosir iz 5. r. pod vodstvom Martine Valec-Rebić te naš novi broj Izvora. Čestitamo Josipu koji je u literarnom i dramsko-scenskom izrazu upućen na državnu smotru, ali žalimo što povjerenstvo za novinarski izraz nije prepoznalo kvalitetu našega Izvora.

Smotra je završila ručkom u restoranu Klara.

Program je obogatio 7. d svojom cirkuskom to?kom kojom su nastupili na Montenegro dance festivalu

 

Napisala: Marta Pećnjak, 8. c

Snimila: Martina Valec-Rebić