30. 6. 2011.


Marijapoli 2011.

Ljetni duhovni i tjelesni odmor

 

U centru Marijapoli Faro od 23. do 26. lipnja održan je ljetni susret s ciljem duhovnog i tjelesnog odmora. Dvjesto i pedeset sudionika pristiglih iz različitih dijelova Hrvatske i poneki predstavnik iz Bosne i Hercegovine četiri je dana sudjelovalo u radionicama, predavanjima, svjedočanstvima i drugim aktivnostima

 

 

Na susretu se okupilo oko 250 gostiju iz cijele Hrvatske

Pokret fokolara, koji u Hrvatskoj djeluje preko 40 godina, i ovoga je ljeta u Križevcima okupio velik broj vjernika na susretu Marijapoli, za koji kažu da je istinska škola zajedništva i radosti, otvorenosti i strpljivosti. Susret se sastojao se od prijepodnevnih predavanja, svjedočenja i razgovora te poslijepodnevnih radionica u kojima su sudionici pokušali oživjeti zajedništvo o kojemu su slušali i razgovarali.

Radionice su bile zanimljive jer su u njima sudjelovali i djeca i odrasli. U ponudi su bile razne vrste radionica: novinarska, glazbena, rukotovorine, sportska, maketarska... i svatko je mogao odabrati prema svojim interesima. Nije nedostajalo zabave, igre i druženja. Svaka je radionica na kraju pokazala rezultate svoga rada.

Subotnje poslijepodne sudionici su proveli na seoskom imanju Rakić i jezeru u Čabrajima. Sportska radionica predvodila je različite skupne igre, a vjetrovito vrijeme bilo je pogodno i za puštanje zmajeva.

Susret je završen misnim slavljem u Katedrali svete Trojice koje je predvodio biskup mons. Nikola Kekić. Rastanak nije bio lak, rodila su se nova prijateljstva i ljubavi. Nadamo se da će lijepe uspomene biti utjeha do sljedeće godine, do novog Marijapolija.

 

 

 

Novinarska radionica pod vodstvom iskusnog novinara Ottonea Novosela

 

Igre na imanju obitelji Raki? u ?abrajima

 

Napisao: Kristijan Višak, 6. a

Fotografije: