2. 1. 2012.


 

Proslava svetkovine sv. Marka Križevčanina

Radionice za djecu u našoj školi
 

Različitim aktivnostima od 28. kolovoza do 15. rujna obilježena je svetkovina sv. Marka Križevčanina, a na sam Dan sv. Marka (7. rujna) u našoj je školi održana likovna radionica za djecu koju je osmislila i vodila učiteljica Senka Pleše
 

 

Na radionici su, osim križevačke djece, sudjelovali i gosti iz Sv. Ivana Žabna i Sv. Petra Orehovca

 

Bogat program svetkovine sv. Marka Križevčanina sastojao se od misnih slavlja, bdijenja, susreta osoba s invaliditetom, susreta dječjih i velikih crkvenih zborova, glazbeno-poetskog recitala, raznih izložbi, koncerata, predavanja i radionica.

Na sam Dan sv. Marka, zaštitnika našega grada, županije i biskupije, na glavnom gradskom trgu bilo je svečano misno slavlje, nakon kojega su se u našoj školi održale likovne radionice za djecu. Radionice je osmislila i vodila učiteljica likovne kulture Senka Pleše, a osim učenika iz Križevaca na radionicama su sudjelovali i gosti iz Sv. Ivana Žabna s učiteljicom Ivančicom Podhraški i Sv. Petra Orehovca s učiteljicom Željkom Fadigom.

Sudionici su izrađivali križeve od fimo-mase, kaleže od plasičnih boca, dočitnice s natpisima o svetome Marku te oslikavali čašice za svijeće.

Medijski popratiti radionicu došla je Srce tv koja svojim signalom pokriva Međimursku županiju te dijelove Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.
 

 

Hrvoje Pleše govorio je o radionici i sv. Marku za Srce tv

 

 
Napisala: Dora Rebić, 5. a
Snimila: Senka Pleše