11. 2. 2011.


 

KK Cibona u našoj dvorani
 

Cibosi odbili razgovor

 

Krajem siječnja KK Cibona, pobjednik brojnih prvenstava i kupova, odigrao je prijateljsku utakmicu s KK Prigorje financije. Iako im je igra bila na nivou, ostali smo razočarani što za nas male novinare nisu imali sluha

Dolazak KK Cibona, i to njegove prve, najbolje momčadi, u našu dvoranu i prijateljska utakmica s križevačkim KK Prigorje financije bio je važan sportski događaj za naš grad. Posljednji se put Cibosi gostovali u Križevcima 1999. kad se otvarala naša sportska dvorana. I ovoga su puta dokazali svoju izvrsnost pobijedivši domaćine rezultatom 91:64.

No ipak, moram priznati da sam se razočarao. U Ciboni su igrale košarkaške veličine poput Dražena Petrovića i Kreše Ćosića. Ti su  igrači s razlogom imali status zvijezda, ali su uvijek za djecu našli vremena da im kažu par riječi i daju autogram. Kad sam u poluvremenu pokucao na vrata svlačionice i predstavio se kao novinar OŠ Ljudevita Modeca, bahato su me potjerali i rekli da dođem  poslije utakmice (iako je ona već tada bila riješena, vodili su s 25 koševa razlike). Nakon utakmice su me ignorirali, dva su se igrača  na kraju sažalila pa su pristali na fotografiranje i otišli bez komentara. Teško da će Cibona na ovaj način vratiti staru slavu i pitam se na kraju je li uopće bilo razloga za takvu euforiju među našim učenicima.

 

Napisao: Bruno Katavić, 6. b

Fotografija: www.kk-krizevci.hr