Top

Učenici će istraživati običaje svoga kraja

Učenici PŠ Veliki Raven imenovani su „malim istraživačima ravenskog kraja” te će sudjelovati u europskom projektu Kulturno-umjetničkoga društva „Prigorje”

U srijedu 10. listopada učenici Područne škole Veliki Raven sa svojim su učiteljicama Anđelkom Balić, Renatom Trstenjak, Jasminom Borošak i pripravnicom Anitom Đurec posjetili Kulturno-umjetničko društvo „Prigorje” u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog 5. Na susretu su članovi društva upoznali učenike s tkalačkim stanom, dijelovima narodne nošnje i aktivnostima kojim se bave.

Predsjednica KUD-a Martina Zrno upoznala je učenike s europskim projektom koji društvo provodi, a kojemu je cilj da se starije društvo uključi u kulturni život. Zato su ravenski učenici dobili zadatak da od starije osobe iz svog okruženja saznaju o običajima iz prošlosti: pjesmama, plesovima i odjeći koju su nekada nosili. Dobili su akreditacije te su imenovani „malim istraživačima ravenskog kraja”.Tijekom školske godine učenici će izraditi radove na ovu temu i  napraviti  izložbu.

Djeca su pokazala interes za ples i pjesmu svojeg kraja te su zahvalila članovima KUD-a „Prigorje” na gostoprimstvu. Djeca su članovima KUD-a za uspomenu darovala knjigu Etnografska spomenica – Raven autorice Martine Krivić- Lekić i Magdalene Đurašek.

Tekst: Lana Gršić, 5. r.
Fotografije: Martina Zrno

Komentari