Izložba Križevačkog likovnog kruga
 

Ljubav iz djetinjstva

 

U prostorijama Križevačkog likovnog kruga održana je u svibnju prva  izložba slikarice i učiteljice razredne nastave Ivke Kajganić

Na izložbi smo zatekli 2. a i 2. b koji su došli vidjeti izložbu učiteljice Ivke Kajganić.

– Izložba mi se sviđa, mislim da kolegica Ivka ima velik talent i da ga treba  dalje njegovati. Želim joj puno uspjeha i još puno izložaba – izrazila je želje učiteljica Suzana Balić, s kojom učiteljica Ivka svakodnevno surađuje.

Iako u razredu na satima likovne kulture učiteljica Ivka svoju ljubav  i znanje  prenosi na učenike i redovito i sama crta na zadanu temu,  malobrojni su znali da se njihova učiteljica bavi slikanjem pa su  s ponosom i oduševljenjem gledali učiteljičine radove.

– Još kao djevojčica voljela sam crtati. Kad sam išla u školu, nisam se stizala  baviti slikanjem jer sam morala učiti, kasnije sam počela raditi, imala malu djecu. Sad su mi već i unuci odrasli pa imam više vremena posvetiti se svojoj  ljubavi iz djetinjstva – objasnila je svoje zanimanje za slikarstvo učiteljica Ivka.  Najviše voli slikati motive iz prirode, a najdraže tehnike su joj suha pastela i ulje na platnu.

Učiteljica Ivka slika desetak godina, a članica je i Križevačkog likovnog kruga i polaznica Likovne škole Pučkog otvorenog učilišta  Križevci.

– U prostorijama Likovnog kruga svake se godine u zimskim mjesecima održavaju likovne škole, tečajevi na koje redovno dolazim i učim, usavršavam se. Na mojim izloženim slikama može se vidjeti kako one s mojih likovnih početaka nisu tako precizne kao one  novije – rekla je učiteljica pokazujući svoje radove s motivima pejzaža našega kraja.

– Na otvorenju svirao je moj unuk Luka. Na izložbu je došlo dosta učitelja razredne nastave koji su me podržali i zahvalna sam im na  tome – zaključila je učiteljica Ivka.

 

Izložbu su došle vidjeti brojne Ivkine kolegice

Napisao: Vlaho-Josip Štironja, 6. b

Snimila: Ana Meštrović