28. 12. 2012.


SPORTSKE IGRE MLADIH

Državno natjecanje u Splitu

I učenici viših razreda naše škole sudjelovali na Sportskim igrama mladih u Splitu, u četvrtoj smjeni od 6. do 8. kolovoza

Povodom projekta Živimo život bez droge jer droga uzima život koji organiziraju Sportske igre mladih za vrijeme školskih praznika bila su održana sportska natjecanja u raznim sportovima za dječake i djevojčice. Osim učenika nižih razreda naše škole, sudjelovali su i učenici viših razreda: Renato Vrhovec, Dominik Pavić, Bruno Katavić, Martin Mateković, Ivan Močan, Patrik Tunjić, Filip Busija i Vlaho-Josip Štironja.

– Vidio sam plakat ispred dvorane, to predložio dečkima iz razreda i odlučili smo se prijaviti. S učiteljicama tjelesnog nismo se ništa prije dogovorili pa je Filipov otac pristao ići s nama kao odrasla pratnja – rekao je Vlaho-Josip.

Kako na županijskom natjecanju nisu imali protivnika, odmah su se uputili na državnu razinu.
– Bili smo jako sretni kada su nam javili da idemo na državno –  izjavio je Martin.

Na državnom natjecanju natjecatelji su bili podjeljeni u osam smjena koje su trajale tri do četiri dana. Učenici naše škole sudjelovali su u četvrtoj smjeni od 6. do 8. kolovoza. Prijevoz i smještaj bili su organizirani za sve sudionike pa su tako putovali vlakom gdje su se lijepo zabavljali.
– Imali smo karte pa smo se kartali, a pridružili su nam se i Bjelovarčani koji su se sprijateljili s nama –  ispričao je Filip.

Svi sudionici natjecanja bili su smješteni u vojnom kampu.
– Hrana je u kampu bila loša, svako jutro smo doručkovali tvrdi kruh, narezak i nutelu –  požalio se Vlaho, a Filip nadodao kako mu se nije svidjelo što su se do odredišta gdje su jeli morali voziti autobusom četrdesetak minuta.

Igralo se na ispadanje tako da onaj tko pobjedi igra dalje, a tko izgubi više se ne natječe. Kako su im protivnici bili viši i stariji od njih, a oni nisu vježbali, odmah su u prvoj igri izgubili. Ipak, nisu bili tužni jer su ostale dane bili slobodni za aktivnosti po izboru.
– Jednom smo krenuli na plažu i pitali ljude gdje se nalazi, no svatko nam je drugačije odgovorio pa smo tako hodali dosta dugo u potrazi za plažom koja je od kampa bila udaljena samo pet minuta hoda –  izjavio je Vlaho.

– Ideja samog projekta mi se sviđa, no bilo bi bolje da su poradili na organizaciji –  zaključio je Martin.

 

Tekst: Valentina Valjak, 8. b
Fotografija:
web
 

 

 

VIŠE IZ ISTE RUBRIKE

Modeci osvojili još jedan zlatni pehar 
Trkači Modeca ukupno najbolji  
Dotrčali do četiri pehara
Plesači pokazali svoje umijeće
Prve na županijskom, treće na poludržavnom
Cibosi odbili razgovor

 


 

IMPRESSUM

NATJECANJA

ŽIVIMO DOBROTU