16. 10. 2012.


IZLOŽBA RADOVA POLAZNIKA LJETNE ŠKOLA SLIKANJA

Izloženi radovi Mirne, Zrinke, Filipa, Chrisa i Jana

U srijedu 26. rujna u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta organizirana je izložba radova polaznika Ljetne škole slikanja, na kojoj su svoje mjesto našli i radovi učenika naše škole: Mirne Benčak, Zrinke Zagorec, Filipa Pečarića te Chrisa i Jana Čapeka
 

Polaznici ljetne škole slikanja

Jeste li se tijekom ljetnih praznika ikada zapitali kad će više započeti ta škola? Ili  se jadali mami kako vam je dosadno? Takve probleme nije imalo petoro polaznika Ljetne škole slikanja Mirna Benčak, Zrinka Zagorec, Filip Pečarić te Chris i Jan Čapek jer su oni tijekom srpnja i kolovoza pod vodstvom modnoga kreatora Igora Galaša i akademskoga slikara Igora Brkića stvarali različite umjetničke radove, od slika mrtve prirode do modnih kreacija.

– S Igorom Brkićem slikali smo različite vrste voća, životinje i crkvu sv. Marka Križevčanina – rekla je Mirna Benčak, učenica 7. b razreda.

– Igor Galaš je poznati dizajner. Svojim pletenim kreacijama proslavio se ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. S njim smo dizajnirali haljine i muška odijela –  objasnila je Zrinka Zagorec, također učenica 7. b razreda.

Krunu njihovog učenja i truda činila je izložba Križevačkog likovnog kruga otvorena u srijedu 26. rujna u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, na kojoj su se njihovi radovi našli među radovima odraslih slikara.  Ova će im izložba biti dobar poticaj da se nastave baviti umjetnošću, a radovi nastali na ljetnoj školi bit će im draga uspomena na ljetno druženje i učenje.

– Zadovoljni smo svojim radovima, a najvažnije je da nam je bilo lijepo i zabavno – zaključila je Zrinka.

Mirna, Filip i Zrinka sa svjedod?bama

Tekst: Kristijan Višak, 8. a
Fotografije: Danijela Zagorec

 

 

 

 

VIŠE IZ ISTE RUBRIKE

170 knjiga za 170 godina Matice hrvatske
Renesansni majstori u Klovićevim dvorima
Upoznali križevačku obrtničŤku tradiciju
Uspomene na bana Jelačića
Pompeji - grad u sjeni Vezuva
Uskrsna izložba pisanica
Dinosauri zauzeli našu sportsku dvoranu
Izložba o Ivanu Zakmardiju DijankovečŤkom
Izložba Otkrivena tijela
Izložba KriževaÄčkog likovnog kruga

 


 

IMPRESSUM

NATJECANJA

ŽIVIMO DOBROTU