Top
Događanja

BEZBROJ LICA PERIODNOG SUSTAVA ELEMENATA

Otvorena zanimljiva izložba u Križevcima

U galeriji Gradskoga muzeja otvorena je 19. veljače izložba o periodnom sustavu elemenata. Na otvorenju su sudjelovale i naše učenice 6. b razreda

Dunja Rebić, Mirjam Balen i Lana Hegedić čitaju pjesmu Drage Grdenića

Izložba „Bezbroj lica periodnog sustava elemenata” autora Nenada Raosa otvorena je 19. veljače u galeriji Gradskog muzeja u Križevcima. Izložba je prvi put predstavljena u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla” u Zagrebu 2010. godine, a sada se predstavlja križevačkoj publici. O začetcima periodnog sustava, otkrivanju novih elemenata, spajanju glazbe i kemije te križevačkom kemičaru i akademiku Dragi Grdeniću može se naučiti iz poučnih plakata, ali i multimedijskih sadržaja.

Publici su se obratili ravnateljica Gradskog muzeja Tea Hatadi, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla” Markita Franulić te autor izložbe Nenad Raos. Izložbu je otvorio Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca.

Na otvorenju izložbe učenice 6. r. Mirjam  Balen, Lana Hegedić i Dunja Rebić pročitale su pjesmu Drage Grdenića „Periodni sustav napamet”, a pripremila ih je učiteljica Martina Valec-Rebić.

U Likovnoj galeriji izložba se može razgledati do 14. ožujka.

Komentari