LOVRAKOVI DANI KULTURE
Jedna nagrada i još tri rada objavljena u zborniku

napisao Izvor Osmodec Urednik

Jedna nagrada i još tri rada objavljena u zborniku

Melani Brežac osvojila je nagradu na natječaju u sklopu Lovrakovih dana kulture, a još su radovi triju učenica objavljeni u zborniku „Dani djetinjstva”

Melani i Iva s učiteljicom Valec-Rebić pred Osnovnom školom Mate Lovraka

Naši su učenici postigli iznimne uspjehe na literarnom i novinarskom natječaju s temom prijateljstva u sklopu Lovrakovih dana kulture, koji se već 37 godina održavaju u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Velikom Grđevcu.  U zbornik radova Dani djetinjstva uvršteni su novinarski tekstovi Melani Brežac, Ive Koprić, Klare Mihalić (mentorica Martina Valec-Rebić) i literarni rad Sashe Karre (mentorica Martina Iveković). Melani Brežac osvojila je i nagradu za rad Prijateljstvo u svim bojama.

Program dodjele nagrada najuspješnijim učenicima započeo je u OŠ Mate Lovraka radionicama govorništva za učenike koje je vodio poznati spiker HRT-a Tomislav Baran. Uslijedio je posjet Kulturnom centru „Mato Lovrak” u kojem se nalazi parna lokomotiva s vagonima kakvu su otkopavala djeca u romanu i filmu „Vlak u snijegu” te mlin identičan onom koji je obnavljala družba Pere Kvržice. U tom mlinu se moglo vidjeti kako se nekada mljelo žito, kao i namještaj te različite uporabne predmete iz prošlosti.

Zatim su u Domu kulture dodijeljene nagrade za najuspješnije literarne i novinarske radove. Osim učenicima i njihovim mentorima, dodijeljena je nagrada i za najuspješniji dječji roman odraslih pisaca. Ove je godine za svoj roman Trešnja nagradu dobila književnica Martina Majić.  

Tekst: Iva Koprić, 8. b
Fotografije: MVR

Povezani članci