2. OKOLIŠNA OLIMPIJADA
Znaju razvestati otpad, a k tome su još spretni i brzi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Znaju razvestati otpad, a k tome su još spretni i brzi

Naša je škola ponosna dobitnica drugog odličja Okolišne olimpijade, koje su svojim znanjem i spretnošću osvojili učenici 5. b i 6. d razreda

Igra razvestavanja otpada u kante

Naši su učenici i ove godine pobijedili na Okolišnoj olimpijadi „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca” koja se održava s ciljem povećanja razine znanja mladih o odvajanju otpada te energetskoj učinkovitosti općenito. Svojom su pobjedom učenici 5. b i 6. d zaslužili izlet u Papuk. Olimpijada je održana povodom Dana grada Križevaca  u subotu 20. travnja u sportskoj dvorani pored naše škole u organizaciji Komunalnog poduzeća Križevci.

Pozdravne riječi uputio je gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako je za zelene Križevce važno educirati mlade. Olimpijadu je otvorio Martin Kozjak, direktor Komunalnog poduzeća. Na otvorenju su nastupile i plesačice iz Plesnog centra „Ritam” Križevci.

Uz naše su se učenike natjecali pobjednici kvalifikacija iz OŠ „Vladimir Nazor”. U zanimljivim su igrama učenici pokazali veliku spretnost i znanje. Održano je nekoliko igara, među kojima su bile i kviz znanja, eko tenis, štafeta, odvezi otpad i eko twist.

U sklopu olimpijade, koju je vodio poznati radijski voditelj Luka Bulić, održana je i revijalna igra predstavnika Fonda za zaštitu okoliša, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća koja je, osim zabave, imala za cilj i pokazati kako pravilno odložiti otpad.

Tekst: Janja Karlovčec, 6. d
Fotografije: Benedikt Božić, 5. r.; MVR; Petra Kačarovski, prof.

Povezani članci