22. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM
Ekipa Reciklirko pobijedila u kvizu znanja o recikliranju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ekipa Reciklirko pobijedila u kvizu znanja
o recikliranju

U sklopu Obrtničkog i gospodarskog sajma naši su učenici sudjelovali u aktivnostima Komunalnoga poduzeća Križevci

U sportskoj dvorani naše škole održao se od 8. do 10. studenoga Obrtnički i gospodarski sajam. Ove je godine tema sajma bila strukovno obrazovanje, a sudjelovalo je više od 240 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Naši su učenici, kao i svake godine, sudjelovali u aktivnostima koje organizira Komunalno poduzeće Križevci. Najprije je za učenike Dijana Mijač Dretar održala kratko predavanje na temu „Odvojimo otpad pravilno”. Istaknula je da svaki čovjek u jednom danu prosječno stvori kilogram otpada, stoga je od velike važnosti naučiti pravilno razvrstavati otpad i reciklirati materijale koje možemo, ali najvažnije je smanjiti proizvodnju otpada.

Nakon zanimljivog predavanja, učenici obiju križevačkih osnovnih škola ovoga su puta suradnički, u grupama, rješavali kviz. Ekipa pod nazivom Reciklirko, u kojoj su bili Jan Berend iz OŠ Vladimir Nazor te Karlo Sačarić, Karlo Gršić, Filip Dretar i Luka Novosel iz naše škole, pobijedila je u kvizu znanja. Nakon natjecanja učenici su s učiteljicama razgledali sajam i na štandu Komunalnog poduzeća odigrali nagradnu igru.

U sklopu sajma održana je modna revija i revija frizura te izložba malih životinja i autohtonih hrvatskih pasmina peradi.

 

                                                                               Tekst: Lukas Valjak, 7. r.
Fotografija: prigorski.hr

Povezani članci