4. KALNOVEČKI RAZGOVORI
Naši učenici primili velike pohvale na susretu u Kalinovcu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naši učenici primili velike pohvale na susretu u Kalinovcu

Na 4. „Kalnovečkim razgovorima” naša se škola predstavila s dvije dramske skupine i dva stripa učenica Jelene Kirin i Lili Marin

Isusovi učenici

Naši su učenici sudjelovali na 4. „Kalnovečkim razgovorima”, koji su se održali 24. svibnja u OŠ Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu. Riječ je o susretu likovnoga i scenskoga stvaralaštva učenika na kajkavskom narječju, koji se organizira u spomen na poznatog Kalinovčanina Ivana Goluba.

Naša se škola ove godine predstavila s dvije dramske skupine i dvije učenice sa samostalnim radovima. Učenica Jelena Kirin iz 8. d osmislila je strip Legenda o šljivarima (mentorica Martina Iveković). Lili Marin iz 5. d osmislila je strip Posljednja križevačka vještica (mentorica Nina Drakulić).

Dramska skupina pod vodstvom učiteljice Nine Drakulić izvela je igrokaz Križevačka berba. Skupinu čine učenici Lana Andrašek, Tena Budja, Dora Đurinić, Bojan Hrg, Helena Hrg, Matija Kamenjak, Rea Miklobušec, Ivana Stručić, Ana Šarić i Ema Vrhovec.

Dramska skupina

Druga dramska skupina bili su Isusovi učenici koji su se predstavili igrokazom Duhek Sveti ih je prosvetlil na Spravišču. Isusove učenike čine Noa Fištrović, Tristan Kuri, Pavao Ištok, Jakov Svetić, Iva Kučina, Franka Feltrin, Lana Pičak, Leona Letoja, Benedikt Božić, Tihana Crnčić, Helena Kulović, Sara Leskovar, Lucija Rabadžija, Mia Mužić, Nera Zidarić, Jelena Bukovčan i David Stovrag, a vodi ih je vjeroučiteljica Valentina Jurišić.

– Žiri se vrlo pozitivno izjasnio o nastupima i likovnim uradcima predstavnika naših škola, osobito pohvalivši smislenost i zaokruženost te jednu višu razinu likovnih radova učenice Jelene Kirin, kao i temeljitost, ideju te kolorit kod učenice Lili Marin. Jelenu su pitali planira li ili radi li već na nekom većem stripu, a za Lilinsu  komentirali kako bi bio idealan za objavljivanje u nekom dječjem časopisu. Nastup dramske skupine voditeljice Nine Drakulić istaknut je kao uzor za jedan pravi mali dramski komad bogat kostimima i rekvizitima koji doprinose vjerodostojnosti, a Isusovi učenici pohvaljeni su za izvrstan izgovor na narječju. Oba scenska nastupa pohvaljena su za scenarij koje je, kako je rekao predstavnik žirija, kazališni glumac Hrvoje Zalar, jako teško osmisliti ili izabrati. – ispričala je Valentina Jurišić, voditeljica Isusovih učenika.

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: Martina Iveković, prof.

Povezani članci