DANI KRUHA
Zahvala za kruh uz blagoslov i prigodni program

napisao Izvor Osmodec Urednik

Zahvala za kruh uz blagoslov i prigodni program

U našoj je školi u utorak 22. listopada obilježen Dan kruha uz obilje kolača i krušnih proizvoda, blagoslov i nastupe učenika

A smjena

Učenici 1. b razreda na početku su programa otpjevali pjesmu „Mlinar”.

Učenici 1. c Damjan Jakopec, Ivan Zvonar, Ivan Sekelj i Benedikt Božić recitirali su zagonetke „Pogodite tko smo”, dok je recitaciju „Pekar” izveo Jakov Sokolić. Lutkarski igrokaz „Važno zrno” odglumili su Dominik Sokač i Igor Tačković. Luka Širko i Nera Zidarić recitirali su pjesmu „Za Dan kruha”.

Hana Žohar, Gabriel Ščuric i Matej Sudetić iz 2. b recitirali su pjesmu „Hvala”. Također su svi učenici 2. b izrecitirali i otpjevali pjesme pod nazivom „Pekar”.

Učenik 3. c Leo Lovreković recitirao je pjesmu „Pek”, a pjesmu „Kruh” Gabriela Guskić.

Učenike su pripremile njihove učiteljice Nataša Majnarić, Sandra Maurović, Sanja Vujić i Vanja Konfic.

B smjena

Kratak program otvorio je zbor učenika 3. a izvevši skladbu „Žuta pjesma”.

Zatim su učenici 1. a Lili Marin, Lara Antolić i Ivan Pavao Picig recitirali  pjesmu „Kruh i pecivo”, dok su pjesmu „Dan kruha” izvele Elena Koprić, Lucija Čapek i Hana Androić.

 Učenici 2. d Josip Čakija, Leona Koprić, Ariana Babić izveli su točku „Pekar”, a Toma Mihalić, Iva Maček Fresl, Janja Karlorčec i Jana Crnčić recitaciju „Krušna priča”.

S recitacijom „Kruh” predstavili su se učenici 3. b razreda Katja Sinković i Svebor Bojkić.

Učenici 4. b Antea Žunić i Bartol Krnjak izrecitirali su pjesmu „Molitva kruhu”, „Bakin kruh” Ema Doskočil i Maja Benčak,„Savjesno đače” Fran Knežević, Ivan Mrvčić i Marko Dijanuš te „Gdje rastu krafnice” Gabrijela Čapek, Anđela Blagaj i Ida Ivšak.

Zatim su nastupili učenici 4. c razreda. „Što rade pekari” objasnili su nam Iva Koprić, Ivan Pečarić i Marko Pečarić. „Pjesmu kruhu” izveli su Klea Pukec i Marko Sekelj. „Malo zrno” izrecitirali su Maria Kranjec i Tena Crnčić, a pjesmu „O kruhu” izrecitirali su Patricija Švagelj i Nika Sokač.

Na kraju je mali zbor 3. a izveo pjesmu „Nesla dekla v melin”.

Učenike su pripremile njihove učiteljice Katarina Harča Sinković, Nataša Majnarić, Tanja Kulović-Balić, Nataša Marković, Brankica Salopek, Suzana Balić i Andrea Šturbek.

PŠ Glogovnica

Učenici PŠ Glogovnica i ove su godine obilježili Dane kruha. Roditelji su pripremili kolače, peciva, kruh, a učenici su se s učiteljicama Josipom Rabadžijom i Marinom Ferendiš zasladili i počastili pripremljenim poslasticama.

PŠ Raven

U četvrtak 24. listopada prigodnim programom obilježen je Dan kruha u PŠ Veliki Raven. Blagdanski stol, koji je bio prepun ukusnih proizvoda, blagoslovio je velečasni Zvonimir Rogina.

PŠ Dubovec

U PŠ Dubovec Dani kruha obilježeni su 15. listopada.

PŠ Vojakovac

Povodom Dana kruha učenici PŠ Vojakovac s učiteljicama Dragicom Osman i Draženkom Pušić posjetili su pekarnicu VTP Kos u Križevcima.

–  Susretljivi vlasnici pokazali su nam postupak priprave pekarskih proizvoda. Nakon užine učenici su umijesili tijesto i izradili peciva koja su i ispečena. Na kraju smo se zasladili ukusnim medenjacima. Bilo je veoma zabavno i poučno. – rekla je uč. Pušić.

Tekst: Lana Hegedić i Dunja Rebić, 6. r.
Fotografije: Brankica Salopek, Jasmina Borošak,
Marina Ferendiš, Sandra Maurović; Draženka Pušić

Povezani članci