DJEČJE AKTIVNO LJETO
I ljeti je znanost zabavna

napisao Izvor Osmodec Urednik

I ljeti je znanost zabavna

Osnovna škola Ljudevita Modeca bila je krajem kolovoza domaćin Dječjeg aktivnog ljeta na kojemu su učitelji i volonteri iz Hrvatske i Italije organizirali radionice na temu znanosti 

Djeca su uz pomoć profesora Kranjeca izrađivala popularne „ljigavce”.

Zadnjeg tjedna u kolovozu u Križevcima se održavalo Dječje aktivno ljeto, manifestacija koju već osam godina zajednički organiziraju Pokret fokolara, križevačke osnovne škole i Zajednica sportskih udruga grada Križevaca. Tijekom deset dana animatori i profesori proveli su različite zanimljive igre i radionice za djecu od 12 do 14 godina (od 22. do 24. kolovoza) i za djecu od 7 do 11 godina (od 27. do 31. kolovoza).

Zanimljivi pokusi iz kemije

Tema ovogodišnjeg Dječjeg aktivnog ljeta bila je znanost. Tako su profesori OŠ Ljudevita Modeca Ana Tkalčec i Leo Kranjec vodili radionicu na kojoj su djecu na zanimljiv način upoznavali s biologijom, kemijom i fizikom. Jednostavnim i zanimljivim pokusima koji se mogu raditi kod kuće potaknuli su dječju znatiželju i pobudili interes za znanošću.

Matematička radionica

Održana je i radionica „Fora matematika” na kojoj su učenici saznali više o povijesti matematike, upoznali su brojevne sustave kroz povijest i spoznali kako matematika može biti zabavna. Radionicu su osmislile i vodile profesorice Gordana Podravec i Vedrana Rađa.

Učiteljica Sanja Vujić držala je radionicu izrade domaćega plastelina.

 

Tekst: Tihomir Pleša, uč. savj.
Fotografije: Tihomir Pleša, uč. savj.; Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci