DJEČJI TJEDAN
Važno je slušati i djecu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Važno je slušati i djecu

Dječji tjedan održan je u Križevcima od 7. do 13. listopada i bio je ispunjen raznim aktivnostima posvećenima djeci. U različitim aktivnosti sudjelovali su i predstavnici naše škole

Predstavnici križevačkih škola s gradonačelnikom u radijskom emisiji

Od 7. do 13. listopada u Križevcima se održao Dječji tjedan koji je bio ispunjen mnogim aktivnostima za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.  Bile su to razne radionice, pričanje priča za djecu predškolskog uzrasta, sudjelovanje učenika u radijskoj emisiji s gradonačelnikom, prijem djece kod gradonačelnika te natjecanje roditelja i djece za „najbolji tim u gradu”. Završetak dječjeg tjedna obilježen je Festivalom ludorija. U obilježavanje Dječjeg tjedna uključili su se brojne institucije, udruge, vrtići i škole, među njima i naša škola.

Otvorenje Dječjega tjedna

Otvorenje se održalo u ponedjeljak 7. listopada na Strossmayerovom trgu gdje se okupilo mnoštvo djece među kojima su se našle i učenice 2. b razreda naše škole u pratnji svojih mama. Nakon što ih je gradonačelnik Mario Rajn pozdravio i održao prigodan govor, svi zajedno su držeći se za ruke glasno uzviknuli moto „Ljubav djeci prije svega!”. Tada su najmlađi na staklenu ogradu zalijepili svoje poruke odraslima.

Otvorenje Dječjeg tjedna podržali su predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, zatim dječji gradonačelnik Tin Tepeš te njegova zamjenica Ana-Marija Vuković.

Učenice 2. b s gradonačelnikom

Radijska emisija i posjet gradonačelniku

Učenica naše škole Maja Maša Šabić sudjelovala je u radijskoj emisiji na Radio Križevcima s gradonačelnikom Mariom Rajnom. Maša je bila predstavnica naše škole, a tu su još bili i predstavnici ostalih križevački škola. Učenici su postavljali pitanja gradonačelniku vezana uz poboljšanje grada i života djece. Neke od tema bile su vezane uz azil za napuštene životinje, uređenje cesta i parkova, zatvoreni bazen, jednosmjenski rad škola, rasvjeta na stadionu i još mnoge druge.

Učenici postavljaju pitanja gradonačelniku

Posjet gradonačelniku

U četvrtak 10. listopada organiziran je prijem djece kod gradonačelnika u gradskoj upravi. Predstavnice naše škole bile su Maja Maša Šabić, Lara Bradić i dječja vijećnica Dunja Kudeljnjak. Rasprava se nastavila o temama koje su se povele dan ranije u radijskoj emisiji vezano uz školu, parkove, rasvjetu stadiona i mnoge druge.

 

Tekst: Leon Cerovec, 6. r.
Fotografije: Martina Krnjić; Ana Andrić, prof.

Povezani članci