PODJELA SVJEDODŽABA I NAGRADA OSMAŠIMA
Osmaši, sretno dalje!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Osmaši, sretno dalje!

Svečanom dodjelom svjedodžaba i nagrada ovogodišnja generacija osmaša oprostila se od osnovne škole

Grupa Ljubitelja glazbe sa solisticom Magdalenom Božić

U utorak 2. srpnja u našoj je sportskoj dvorani održana svečana dodjela svjedodžbi i nagrada ovogodišnjim osmašima. Priredba je započela himnom koju je pjevala učenica osmog a razreda Magdalena Božić. Program su vodili Fran Knežević i Marko Sekelj.

Nakon pozdravnog govora ravnatelja Tomislava Bogdanovića, svečanost je otvorena pjesmom Viva la Vida grupe Coldplay, koju su izveli učenici  grupe Ljubitelja glazbe iz 8. a i 8. e, uz solo izvedbu Magdalene Božić.

Voditelji programa Fran Knežević i Marko Sekelj s ravnateljem Tomislavom Bogdanovićem

 

8. a razred

Program su dalje nastavili učenici 8. a razreda, prikazavši video koji je izradio Lovro Brkić. Zatim su učenici pozvani na pozornicu zajedno sa svojom razrednicom Senkom Pleše. Predstavnice razreda Pia Sertić i Tena Petrus održale su govor, nakon čega su uručene nagrade učenicima s posebnim postignućima.

Predstavnice 8. a razreda Pia Sertić i Tena Petrus s razrednicom Senkom Pleše

Nagrada je uručena učenicima 8. a koji su tijekom cijelog školovanja ostvarili prosjek 5.00: Martinu Brkiću, Magdaleni Ištok i Piji Sertić. Magdalena Božić, koja je imala samo dvije četvorke tijekom školovanja, također je nagrađena. Pia Sertić je zatim nagrađena za sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo s voditeljicom Martinom Valec-Rebić u pojedinačnom dramsko-scenskom izrazu. Magdalena Božić sudjelovala je na brojnim županijskim natjecanjima (iz geografije, biologije i njemačkog jezika s mentoricama Vedranom Rađom, Petrom Kačarovski i Dijanom Košutić),  županijskoj smotri LiDraNo u novinarskom izrazu, a sa školskim listom Izvor bila upućena na državnu razinu. Na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika ostvarila je 3. mjesto. Magdalenina je mentorica Martina Valec-Rebić.

Uz Magdalenu, Pia Sertić i Magdalena Ištok sudjelovale su na kvizu općeg znanja u Koprivnici, a Magdalena Ištok i Pia Sertić u Atom ligi. Slijedila je i dodjela nagrada u sportskim uspjesima pa su ponovno pozvane Pia Sertić i Magdalena Ištok koje su sudjelovale na državnom natjecanju iz krosa uz mentoricu Marjanu Fržović. Magdalena Ištok također je pohvaljena za putopis na literarnom Natječaju Joža Horvat pod mentorstvom Martine Valec-Rebić.

Razrednica Senka Pleše obratila se razredu, a uslijedila je dodjela svjedodžbi.

 

8. b razred

Uslijedila je kratka prezentacija osnovnoškolskih dana učenika 8. b razreda. Razrednica Darinka Šimunčić pozvala je učenike na pozornicu. Uime razreda govor su održale Iva Koprić i Melani Brežac, a zatim su nagrađeni učenici koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.

Patricia Švagelj nagrađena je za sudjelovanje na državnom natjecanju iz odbojke pod mentorstvom učiteljice Darinke Šimunčić, dok su Melani Brežac i Iva Koprić sudjelovale na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika s voditeljicom Dijanom Košutić. Iva je također sudjelovala na kvizu općeg znanja u Koprivnici, a Melani na Lovrakovim danima kulture pod mentorstvom Martine Valec-Rebić. Razrednica se obratila razredu, a potom su dodijeljene svjedodžbe svim učenicima 8. b razreda.

 

8. c razred

Učenici 8. c razreda prikazali su video koji su pripremili. Nakon govora koji je održala učenica Ena Pavković nagrađene su Kristina Pajek i Larisa Šantatić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz odbojke s voditeljicom Darinkom Šimunčić. Razrednica Sandra Poštić obratila se razredu zaželjevši im sve najbolje u daljnjem školovanju, nakon čega im je uručila svjedodžbe.

 

8. d razred

Zatim su svoju prezentaciju izveli učenici 8. d razreda, kojima je razrednica Martina Iveković. Uime razreda oproštajni su govor održale učenice Klea Pukec i Maria Kranjec, a zatim je uslijedila dodjela nagrada.

Nagrađene su Sasha Karre i Dvina Poharc za postizanje prosjeka 5.00 tijekom svih osam godina školovanja, dok je Nika Sokač nagrađena za odličan uspjeh s dvjema četvorkama. Dvina Poharc osvojila je 2. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika pod mentorstvom učiteljice Martine Iveković, a sudjelovala je i Nika Sokač. Klea Pukec i Nastasja Sokač sudjelovale su na državnom natjecanju iz odbojke s voditeljicom Darinkom Šimunčić. Nastasja je također nagrađena za uspjeh na natjecanju iz engleskog jezika (voditeljica Gordana Horvat-Mesić) i državnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” na kojem je zajedno s Leonom Samarđijom osvojila 4. mjesto pod mentorstvom učiteljice Martine Iveković. Nastasja je također dobila prvu nagradu za Najljepši glagoljički straničnik i pohvalu na Natječaju Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić” u Šibeniku u Mjesecu hrvatske knjige.

Jelena Kirin nagrađena je za sudjelovanje na državnom natjecanju u šahu s voditeljem Goranom Ljaljićem te na likovno-literarnim natječajima s učiteljicama Senkom Pleše i Martinom Iveković. Učenik Marko Kuharović s učiteljicom Martinom Iveković pohvaljen je za uspjeh na natječaju Centra izvrsnosti Varaždinske županije „Ivan Kukuljević Sakcinski”. Nakon dodjele nagrada, razrednica Iveković se obratila razredu, a zatim su podijeljene svjedodžbe.

 

8. e razred

Na kraju su se videom predstavili i učenici 8. e razreda s razrednikom Velimirom Ivekovićem. Govor su kao predstavnice razreda održale Emanuela Haman i Ema Vrhovec.

U ovome je odjeljenju nagrađena Ema Doskočil za postizanje prosjeka 5.00, dok je Bartol Krnjak nagrađen za odličan uspjeh s dvije četvorke. Ema je pokazala izuzetnu svestranost jer je predstavljala našu školu na županijskim natjecanjima iz biologije i kemije s mentorima Teom Nakani Kračić i Matejem Dobrićem, a sudjelovala je i na kvizu općeg znanja u Koprivnici te Atom ligi

Bartol je osvojio drugo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, nedostajao mu je jedan bod do državnog natjecanja. Bartolova mentorica je učiteljica Martina Iveković. Također je s učenikom Lovrom Ipšom iz 8. a razreda sjajno predstavio našu školu na kvizu znanja o Domovinskom ratu u Vukovaru.

 Ida Ivšak sudjelovala je na državnom krosu s mentoricom Marjanom Fržović. Ema Vrhovec sudjelovala je na državnom natjecanju iz odbojke, a voditeljica joj je bila učiteljica Darinka Šimunčić. Ema se isticala i u glumi te je s voditeljicom Ninom Drakulić sudjelovala na županijskoj smotri LiDraNo. Usmeno je pohvaljena i Emanuela Haman koja je s voditeljicom Senkom Pleše sudjelovala na županijskom natjecanju iz likovne kulture – LIK.

Razrednik Iveković obratio se razredu, nakon čega su učenicima uručene svjedodžbe.

Za kraj svečanosti, svi osmaši zajedno su otpjevali pjesmu „Za dobra stara vremena” uz solo izvedbu Magdalene Božić i Eme Doskočil, pod vodstvom učiteljice Sandre Poštić.

Zajednička izvedba pjesme Za dobra stara vremena

Priredbu je koordinirala učiteljica Martina Iveković, a tehničku podršku za organizaciju dali su učitelji Velimir Iveković i Domagoj Kos.

Dodjela svjedodžbi obilježila je kraj jednog važnog poglavlja u životima osmaša, ali i početak novog. Učenici sada kreću u srednje škole, gdje će se suočiti s novim izazovima. Nek im je sretno!

Tekst: Klara Mihalić, 7. c
Fotografija: Klara Mihalić, 7. c; MVR

Povezani članci