VRŠNJAČKA POMOĆ
Odlikaši drže instrukcije

napisao izadmin5

Odlikaši drže instrukcije

Odlični učenici 6. a razreda već drugu godinu dobrovoljno pomažu u učenju kolegama iz svojeg razreda koji u učenju nisu toliko uspješni

instrucije_6_a

  Otkad su prošle godine pedagoginja Branka Lazor i rehabilitatorica Ana Ivančan razrednicima predstavile ideju vršnjačke pomoći, razrednici su u svojim razredima organizirali sat međusobnog pomaganja. Ideja da uspješni učenici pomažu onima koji u pojedinim predmetima nisu toliko uspješni, nije jednako zaživjela u svim razredima. Jedan od razreda u kojima se „instrukcije” i dalje održavaju, drugu godinu zaredom, jest 6. a razred učitelja Krune Puškara.Odlični učenici rado su prihvatili ideju pomaganja i svatko je sebi odabrao svog „učenika” o čijim postignućima brinu.
– Volim pomagati, a usto nam je i prosjek razreda bolji – izjavila je Dora, koja za svog kolegu često izrađuje različite nastavne listiće.Učenici koji primaju pomoć slažu se da od ovih „instrukcija” imaju velike koristi pa marljivo uče i rješavaju zadatke koje pred njih stavljaju „učitelji”.
– Dobro mi dođe pomoć, više učim i imam bolje ocjene, vidim napredak – pohvalio se jedan učenik kojem se vršnjačka pomoć sviđa.

Koristi od ovakvog rada imaju i sami odlikaši. Oni zapravo volontiraju jer svoje vrijeme i znanje poklanjaju drugima, a to im donosi zadovoljstvo.

– Kada pomažem drugima, osjećam se ugodno jer se rezultati vide i drago mi je što u učenju svi mogu uspjeti – zaključio je Martin.

Tekst: Andreja Bratić, 5. a
Fotografija: Zlatko Đuran

Povezani članci