Top

Što osmaši misle o sushiju

I ova je generacija osmaša uz lektiru „Sadako hoće živjeti” istraživala o Japanu. Praktični dio nastave obuhvaćao je degustaciju sushija i zelenoga čaja

Mišljenja o tome koliko je sushi ukusan bila su podijeljena

Mišljenja o tome koliko je sushi ukusan bila su podijeljena

Povezano: Radeći na projektu o Japanu i njegovoj kulturi uz lektiru Sadako hoće živjeti, u travnju je 8. e razred sa svojom razrednicom i učiteljicom hrvatskoga jezika Martinom Valec-Rebić isprobao japansku kuhinju, točnije sushi i zeleni čaj.Sushi je tradicionalno japansko jelo od riže, sirove ribe i povrća, a postoje različite vrste. Tako se i na našemu stolu našlo nekoliko vrsta sushija, uz koje ide umak od soje i dimljeni losos. Koliko su ukusi (čak i kad se govori o okusima) različiti, dokazuju različiti komentari degustatora.– Meni se čaj svidio, ali nije bio sladak pa je imao čudan okus. Sushi mi je bio u redu, nije bio loš, ali okus dimljenog lososa mi se nije svidio – rekla je Josipa Crnčić.

– Meni se jako svidio sushi i čaj. Probali smo hranu iz neke nove kulture i čini mi se zdravija od onoga što mi jedemo – smatra Barbara Kos.

Čaj nije bio loš, samo da je bilo malo šećera!

Čaj nije bio loš, samo da je bilo malo šećera!

Prije zanimljivog praktičnog dijela nastave učenici su uz slikokaz predstavili temu vezanu uz Japan koja im je bila zadatak, npr. geografske podatke, povijest (posebice Drugi svjetski rat i pad atomske bombe), kulturu, umjetnost, sport…

Matea, Antonio, Tamara i Ana predstavljaju japanske religije

Matea, Antonio, Tamara i Ana predstavljaju japanske religije

Tekst: Stella Babok, 8. e
Fotografije: Martina Valec-Rebić

Komentari