Top

Naši učenici osvojili prvo i treće mjesto

Učenici PŠ Veliki Raven osvojili su prvo mjesto, a učenici 4. b razreda treće mjesto na tradicionalnoj 18. Tikvijadi koju organizira Gornjogradsko dobrotvornom i kulturno društvo „Lipa”

Učenici PŠ Veliki Raven osvojili su prvo mjesto.

Među mnoštvom izloženih i ukrašenih tikvica na tradicionalnoj Tikvijadi  u Gornjogradskom dobrotvornom i kulturnom društvu „Lipa” i ove su se godine našle tikvice učenika naše škole. Tikvijada  je održana u utorak 22. listopada, a naši su učenici postigli zapažen uspjeh. Najbolje ukrašenim i izrezbarenim proglašene su tikvice učenika PŠ Veliki Raven (učiteljice Renata Trstenjak, Anđelka BalićJasmina Borošak) i s time im je pripala zlatna medalja.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su članovi Udruge „Maslačak”, a treće, nimalo manje važno mjesto i brončana medalja pripala je našim učenicima 4. b razreda i njihovoj učiteljici Suzani Balić. Od viših razreda još su sudjelovale učenice 7. b razreda Vanessa Pukec i Valentina Pavleković.

Učenici 4. b razreda osvojili su treće mjesto.

Nagrađenima je čestitala predsjednica društva „Lipa” Branka Gold, zahvalivši se na odazivu pojedinaca, vrtića i škola. Program je vodio Ottone Novosel, koji je ispričao legendu o Magdi Lugomer Herucini, koja je bila optužena da je vještica. Zato je trebala biti spaljena na lomači, ali je carica Marija Terezija skinula sve sumnje s Magde i ona se opet vratila u Križevce. Zato članovi društva „Lipa” organiziraju Tikvijadu uz Noć vještica kao spomen na sve žene koje su bile nepravedno optužene da su vještice i tako izgubile život.

Organizaciju manifestacije prigodnim govorom pohvalio je i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn te pročelnik za kulturu Sandro Novosel. Nakon završetka natjecateljskoga dijela svi sudionici i posjetitelji za uspomenu na 18. Tikvijadu su dobili na dar magnetiće sa znakom Tikvijade. No, kakva bi to Tikvijada bila kad ne bi bilo kolača od tikvi, tako da su i mali i veliki imali priliku uživati u tradicionalnoj bučnici.

 

Tekst: Leon Cerovec, 6. r.
Fotografije: Jasmina Borošak, dipl. uč.,
Petra Kačarovski, prof.

Komentari