2. ZNANSTVENI TURNIR
Ovogodišnji turnir provodit će se online

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ovogodišnji turnir provodit će se online

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg znanstvenog turnira u organizaciji naše škole, projekt ide dalje, no ove godine zbog epidemioloških mjera provest će se na daljinu

U našoj je školi 11. prosinca započeo 2. Znanstveni turnir. Trajat će do 17. siječnja 2021., a zbog trenutne epidemiološke situacije i u skladu sa svim zdravstvenim preporukama, održat će se online.

Osim tima naše škole pod vodstvom učitelja kemije Mateja Dobrića, za sudjelovanje su se prijavile još tri škole: OŠ Sokolovac, OŠ Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke i OŠ prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja.

Znanstveni turnir ove godine ima dvije teme. Prva tema je izrada istraživačkog rada s glavnom temom „Epidemija virusa SARS-CoV-2”, a druga izrada fotografije koja će prikazati znanstvenu pojavu iz područja fizike, kemije ili biologije.

U istraživačkim timovima mogu biti najviše tri učenika koji biraju temu povezanu s globalnom epidemijom, provode istraživanje prema etapama istraživačkog rada te šalju svoje radove u obliku plakata izrađenog u nekim od dostupnih digitalnih alata, kao što su Canva, Piktochart ili neki drugi.

U kategoriji fotografije pristigli radovi bit će izloženi u online izložbi, a lajkanjem će se birati najbolja fotografija. Ocjenjivanje i izbor najboljeg rada provodit će se do 22. siječnja 2021., a proglašenje pobjednika bit će na stranici naše škole i Facebook stranici turnira.

Tekst: Veronika Skrba, 7. r.

Povezani članci