DRŽAVNA NAGRADA
Dvije naše učiteljice među 511 nagrađenih

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dvije naše učiteljice među 511 nagrađenih

Ministarstvo znanosti i obrazovanja posljednje tri godine nagrađuje petstotinjak najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u pojedinoj školskoj godini. Prošle su školske godine među 511 najuspješnijih odabrane i dvije učiteljice naše škole – Sandra Poštić i Martina Valec-Rebić

Martina Valec-Rebić i Sandra Poštić bile su u prošloj školskoj godini vrlo marljive

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je profesoricu glazbene kulture Sandru Poštić i profesoricu hrvatskog jezika Martinu Valec-Rebić nagradom za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u 2020./2021. školskoj godini. Saznali smo koje su ih aktivnosti i projekti doveli među 511 najuspješnijih učitelja.

– Dobila sam nagradu za sve ono što radim s učenicima u nastavi i u izvannastavnim aktivnostima. Bila sam mentorica učenicima na različitim natjecanjima i smotrama, npr. međužupanijskoj Smotri đaka glazbenjaka, državnoj smotri projekta Pjevaj, sviraj, pleši. Obilježili smo i razne važne datume, npr. za Dan škole s učenicima sam pripremila virtualni koncert u kojem su sudjelovali članovi skupine Ljubitelji glazbe iz naše škole. Osim toga, s obzirom da sam županijska voditeljica učitelja glazbene kulture, za kolege učitelje držim radionice, predavanja i ogledne sate u našoj županiji i u županijama diljem cijele Hrvatske. Također, boduje se i dijeljenje primjera dobre prakse i nastavnih materijala, koje objavljujem na različitim portalima, mrežnim stranicama, društvenim mrežama i slično. Za vrijeme online nastave objavljivala sam sav svoj nastavni sadržaj i dijelila ih sa svim učiteljima u Hrvatskoj. Snimala sam i videolekcije za Školu za život. Autorica sam priručnika za učitelje uz udžbenike za šesti, sedmi i osmi razred, unutar kojeg sam izrađivala interaktivne pripreme s poveznicama za nastavu glazbene kulture. Nagrađena sam i za autorstvo različitih notnih aranžmana za Orffov orkestar koji vodim u školi te za osmišljavanje, pripremu i provedbu različitih projekata i javnih nastupa. Od projekata koje radim ističem projekt „Opera” koji provodimo u osmim razredima već četiri-pet godina. Članica sam stručnog povjerenstva za uvid u stručno-pedagoški rad odgovorno-obrazovnih radnika. Objavljujem na svojem  YouTube kanalu i na Facebook stranici škole. Eto, ovo su razlozi zbog čega sam nagrađena! – rekla je učiteljica Sandra Poštić.

– Ovo je drugi put da sam dobila nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Za dobivanje nagrade potrebno je dokazati izvrsnost prema propisanim kriterijima: primjena inovativnih metoda poučavanja, objavljivanje nastavnih materijala i digitalnih obrazovnih sadržaja te unapređenje rada škole. Nagrađena sam kao autorica Hrvatske čitanke 8, digitalnih obrazovnih sadržaja na platformi Izzi i metodičkih priručnika za učitelje. Bila sam i mentorica učenicima na međunarodnim i državnim natjecanjima (Čitanjem do zvijezda, Europa u školi, GlagoMatika), kao i na županijskim natjecanjima (natjecanje iz hrvatskoga jezika, županijska smotra LiDraNo). Sudjelovala sam u provedbi brojnih školskih aktivnosti i programa (program čitanja Knjiga liječi u nacionalnoj manifestaciji Noć knjige, obilježavanje Dana Vukovara, Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva, Mjeseca hrvatskoga jezika) te u organizaciji javnih kulturnih priredaba i projekata na državnoj i županijskoj razini. Koordinatorica sam natječaja za Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Održali smo dvije glagoljaške izložbe, jednu u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci, drugu u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković”. Sudjelovala sam s učenicima u dva eTwinning projekta s temom glagoljice. Administratorica sam više mrežnih stranica škole i školskih projekata (školskih mrežnih stranica, Facebook školskih stranica, mrežnih stranica Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, digitalnoga školskog lista Izvor, Facebook stranica školskoga lista, stranice Križevačkih glagoljaša). Suradnica sam više križevačkih udruga (Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima) u kojima također pripremamo aktivnosti za učenike. Uglavnom, puno se toga odradi tijekom školske godine! – rekla je učiteljica Martina Valec-Rebić.

Tekst: Magdalena Božić, 6. a
Fotografija: Danijela Zagorec, prof.

Povezani članci