HANA FRŽOVIĆ
Može baciti vorteks dalje od 52 metra!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Može baciti vorteks dalje od 52 metra!

Sedmašica Hana Fržović državna je prvakinja u atletskoj disciplini bacanja vorteksa

Hana Fržović

Učenica 7. d razreda naše škole Hana Fržović državna je prvakinja o u disciplini bacanja vorteksa. Riječ je o bacačkoj atletskoj disciplini u kojoj se u dalj baca gumena lopta s vrhom vretenastog oblika i krilcima nalik na raketu.

vorteks

Hana se sasvim slučajno počela baviti tom atletskom disciplinom. Njezina ljubav započela je na jednom satu tjelesne kulture kada im je učiteljica rekla da će za ocjenu bacati vorteks. Sada trenira kod kuće, ali također članica je Atletskog kluba Križevci te tamo trenira s trenericom Anjom Šimunčić.

Dosad je sudjelovala na dva natjecanja u kategoriji bacanja vorteksa. Prvo natjecanje bilo joj je na državnom školskom prvenstvu u Puli, a drugo na 3. kolu Hrvatske atletske lige sjever u Karlovcu, na kojemu je nastupala kao članica AK Križevci. Na oba natjecanja osvojila je prvo mjesto s izbačajima oko 52 metra.

–  Na državnom natjecanju u Puli imali smo pravo na četiri izbačaja, a na atletskom natjecanju u Karlovcu na samo dva izbačaja, ali osam najboljih djevojčica bacalo je još dva puta. Natjecalo se jako puno učenika. Nadam se da će takvo biti i iduće atletsko natjecanje u Varaždinu! – kaže Hana.

Trenutno na natjecanjima Hana nastupa kao mlađa kadetkinja jer je to najstarija dob u kojoj postoji disciplina bacanje vorteksa.

–  Kada prijeđem u višu dob, nastavit ću se baviti sa atletikom, ali u drugoj disciplini. Trenutno se osim atletikom bavim i rukometom, ali to se lako u budućnosti može promijeniti. – otkrila je Hana.

Hana na 3. kolu Hrvatske atletske lige sjever u Karlovcu
Hana s prijateljicama iz AK Križevci

Tekst: Dunja Rebić, 8. r.
Fotografije: iz Hanina albuma; Romana Erhatić, prof.

Povezani članci