Top
Školska godina 2021./2022.Uspjesi

PONOS NAŠE ŠKOLE
Ivan i Paulina među najuspješnijim učenicima

Ivan i Paulina među najuspješnijim učenicima

Ivan Vujčetić i Paulina Aleksa primili su Nagradu Oskar znanja, a Ivan je usto pozvan i na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih

Ivan Vujčetić s mentoricom Anicom Hrlec

Učenik 8. razreda Ivan Vujčetić danas je u XV. gimnaziji u Zagrebu primio Nagradu Oskar znanja, najveće priznanje učenicima u Hrvatskoj. Nagradu je primio zbog osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju iz fizike, a s njim je bila i njegova mentorica, učiteljica fizike Anica Hrlec.

Osim što je primio prestižnu državnu nagradu, Ivan je pozvan i na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih (IJSO – International Junior Science Olympiad), gdje će se uz još šezdesetak pozvanih učenika boriti za mjesto na olimpijadi. Prvo će se testiranje održati u listopadu ove godine, a birat će se najboljih šestero učenika koji će predstavljati Hrvatsku.

Oskar znanja također je primila učenica sedmog razreda naše škole Paulina Aleksa, ali kao učenica Glazbene škole Alberta Štrige zbog svog svojih uspjeha s klarinetom. Mentor i učitelj klarineta joj je Saša Kiralj. Oskar znanja ove se godine dodjeljuje 18. put, a primilo ga je 353 učenika za pobjedu na državnim natjecanjima i 40 učenika za pobjedu na međunarodnim natjecanjima.

Tekst: Mirjam Balen, 8. r.
Fotografije: Anica Hrlec, prof.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!