VEDRANA PODRAVEC
Najdraži joj je pisac Dostojevski, a željela bi postati prevoditeljica

napisao Izvor Osmodec Urednik

Najdraži joj je pisac Dostojevski, a željela bi postati prevoditeljica

Vedrana Podravec toliko je svestrana da je teško pobrojiti sve aktivnosti u kojima sudjeluje. Natječe se iz pet predmeta, glumi, igra šah, čita ruske pisce i knjige na engleskom… Čudo jedno!

Vedrana Podravec

Vedrana Podravec, učenica sedmog razreda naše škole, ove je školske godine ostvarila mnogo divnih i hvalevrijednih uspjeha. Bila je na natjecanju iz povijesti, hrvatskog jezika, matematike, biologije te na međunarodnim natjecanjima Klokan (iz matematike) i Hippo (iz engleskog jezika).

Četiri školska i tri županijska natjecanja 

Na školskom natjecanju iz povijesti bila je druga. Na natjecanju iz matematike osvojila je prvo mjesto te je prošla na županijsko natjecanje, gdje je bila peta. Kao školska prvakinja na natjecanjima iz biologije i hrvatskoga jezika sudjelovala je na županijskim natjecanjima i postigla visoke rezultate – iz biologije treće, a iz hrvatskog četvrto mjesto.

Vedrana na županijskom natjecanju iz povijesti

Međunarodni uspjesi

Na međunarodnome natjecanju Klokan, koje se održavalo krajem ožujka, Vedrana je bila jedna od devet učenika u kategoriji Benjamin koji su ispit riješili sa stopostotnom točnošću.

– Na Klokanu se više traži logičko razmišljanje nego računanje. Natjecala sam se u kategoriji 6. i 7. razreda. Zaokružuju se odgovori između četiri ponuđena. Ako završimo u 10 posto najboljih, dobijemo poklone. Dobila sam knjigu i malog drvenog klokana. – opisala je Vedrana svoje iskustvo s natjecanja Klokan.

Najveći uspjeh postigla je na Hippu, međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika. Osim u osnovnoj školi, Vedrana engleski uči i u Školi stranih jezika Nika. Tamo je osmi razred i predaje joj profesorica Antonija Levak. Dodatno učenje u Niki znači joj mnogo jer tamo proširuje znanja koja dobije u redovnoj školi.

– Na natjecanju se provjerava čitanje, slušanje, pisanje i govorenje engleskoga jezika. Do sada sam prošla dvije razine i čeka me svjetska razina, koja će se održati u rujnu u Rimu. – rekla je Vedrana.

Na dosadašnje dvije razine sveukupno se natjecalo 67 tisuća natjecatelja iz 55 zemalja, od kojih 12.530 u Vedraninoj Hippo 3 kategoriji. Samo njih 35 najboljih, među kojima je i Vedrana, natjecat će se u finalu.

Vedrana s kolegicama u Školi stranih jezika Nika

Brojne izvannastavne aktivnosti

Vedrana je ove godine išla na dodatne grupe iz povijesti, biologije, matematike te hrvatskog i engleskog jezika. Ponekad je morala birati na koju će grupu otići jer su joj se sati preklapali. Sudjelovala je i u brojnim projektima naše škole. Okušala se u glumi u filmu Bunari grada Križevaca i okolice kojim su naši učenici osvojili prvu nagradu na natječaju Hrvatskih voda.

U slobodno vrijeme Vedrana se bavi šahom. Jedno je vrijeme išla u školski šahovski klub, ali se ispisala zbog nedostatka vremena. Sudjelovala je u svibnju na šahovskom natjecanju na Plazma sportskim igrama i osvojila treće mjesto.

Vedrana na šahovskom turniru u dvorani Turističkog informativnog centra, lipanj 2021.

Osim šaha, Vedrana voli čitati knjige. Od četvrtog razreda sudjeluje na natjecanju Čitanjem do zvijezda. U slobodno vrijeme čita ruske pisce i knjige na engleskom jeziku. Najdraži joj je pisac Dostojevski, a najdraža knjiga „Idiot”. O budućnosti još ne razmišlja, ali voljela bi upisati jezičnu gimnaziju u Bjelovaru i postati prevoditeljica.

Tekst: Magdalena Božić, 6. r.
Fotografije: MVR; iz Vedranina albuma

Povezani članci