3. MALI „KRANJČIĆ”
Po treći put u Križevcima nagrađeni mali umjetnici

napisao izadmin5

Po treći put u Križevcima nagrađeni mali umjetnici

U subotu 5. travnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je završna svečanost 3. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

Susret je otvorio školski zbor državnom himnom i himnom škole

Susret je otvorio školski zbor državnom himnom i himnom škole

 Završna svečanost 3. Susreta hrvatskoga dječjega dugovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za likovno i književno stvaralaštvo učenika osnovnih škola održana je 5. travnja u križevačkom Hrvatskom domu i OŠ Ljudevita Modeca. Organizatori natjecanja, Osnovna škola Ljudevita Modeca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”, odabrali su za temu ovogodišnjeg susreta skromnost, a najbolji su radovi objavljeni u zborniku „Kovčeg skromnosti”. Na natječaj je pristiglo 246 književnih te 104 likovna rada iz 72 škole. Od toga je u zborniku objavljeno 59 književnih i 21 likovni rad, a nagrađeno je 17 književnih i 6 likovnih radova.

Novi zbornik sadrži 59 književnih radova i 21 likovni rad

Novi zbornik sadrži 59 književnih radova i 21 likovni rad

U žanru poezije prvu je nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za pjesmu „Buđenje” osvojila Tea Sušac (mentorica Ivanka Brozd), učenica 6. razreda Osnovne škole Vođinci. Druga je nagrada za pjesmu „Slika” pripala Antoneli Ljubas (mentorica Ivana Brozd), učenici 8. razreda također iz Osnovne škole Vođinci. Treću je nagradu osvojila učenica 7. razreda Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora Dora Šimunec (mentorica Ivana Golić) za pjesmu „Skromna pjesma”.

Dobitnici nagrada u žanru poezije

Dobitnici nagrada u žanru poezije

U žanru proze prvu je nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za priču „Kovčeg skromnosti” osvojio Nikola Puhin (mentorica Ljiljana Bušić), učenik 7. razreda I. osnovne škole Vrbovec. Drugu je nagradu osvojila Zrinka Zagorec, učenica 8. razreda iz Križevaca za prozni rad „Posudica”, dok je treća nagrada pripala Ani Baran, učenici 4. razreda iz Brestja kraj Sesveta za rad „Božji kamenčić”.

Dobitnici nagrada u žanru proze

Dobitnici nagrada u žanru proze

U žanru igrokaza prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je učenica 4. razreda Osnovne škole „Đuro Ester”, Koprivnica, Tina Odobašić (mentorica Nikolina Sabolić) za igrokaz „Božićno čudo”. Druga nagrada za igrokaz „Zita” pripala je Margareti Klimpak (voditelj Tibor Martan), učenici 8. razreda Osnovne škole Visoko, a treću nagradu za igrokaz „Što je to skromnost” osvojila je učenica 8. razreda Osnovne škole Retkovec iz Zagreba Sara Koprivica (mentorica Dinka Mock).

Izvedba drugonagrađenog igrokaza OŠ Visoko

Izvedba drugonagrađenog igrokaza OŠ Visoko

Nakon dodjele književnih nagrada uslijedilo je otvorenje virtualne likovne izložbe „Cvijet skromnosti” te dodjela nagrada za likovno stvaralaštvo.
Prvu nagradu za likovno stvaralaštvo stručnog ocjenjivačkog suda za rad „Skromnost/Obitelj” osvojila je Iva Želimorski (mentor Darko Markić), učenica 6. razreda OŠ „Đuro Ester” iz Koprivnice. Drugu nagradu za likovno stvaralaštvo za rad „Detalj crkve” osvojila je učenica 4. razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski” iz Koprivnice Tea Kovačić (mentorica Sanja Brkić), dok je treću nagradu za rad „Skromnost je vrlina moje obitelji” osvojila Nives Adamović (mentorica Zorica Đuranić), učenica 6. razreda Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” iz Osijeka.

Dodjela nagrada za likovne radove

Dodjela nagrada za likovne radove

Pokrovitelji glavnih nagrada bili su Glas Koncila, Alfa, Verbum i Galerija hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato”, a pokrovitelj dodatnih nagrada Naklada Ljevak.
Nakon dodjele nagrada i izvedbe nagrađenih radova, učenici i mentori sudjelovali su u okruglim stolovima. Okrugli stol „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu” za mentore održali su Ružica i Stjepan Lice, a okrugli stol za učenike održale su učiteljice naše škole Lucija Martinčić i Sandra Poje.

Radionicu za mentore posjetio je križevački gradonačelnik Branko Hrg

Radionicu za mentore posjetio je križevački gradonačelnik Branko Hrg

Tekst: Matea Koren, 8. e
Fotografije: Zlatko Đurin; Matea Koren, 8. e

Povezani članci