Top
Bolji svijetŠkolska godina 2018./2019.

DAN KRUHA
Lijepa proslava i zahvala za kruh

Lijepa proslava i zahvala za kruh

I ove godine u našoj školi na lijep je način obilježen Dan kruha. Učenici su pripremili priredbu, a zatim se počastili poslasticama koje su sami napravili uz pomoć članova obitelji

Blagovanje kruha i kolača

Dan kruha obilježen je u našoj školi 15. listopada. Svaki je učenik u školu donio krušne proizvode ili kolače koje je izradio uz pomoć članova obitelji. Bilo je tu svega, od kiflica do muffina, od raznovrsnih kolača do peciva i pereca. Prije gozbe i slavlja održale su se priredbe u kojima su naši učenici izveli recitacije i pjesme o kruhu.

Nakon priredbe vlč. Dominik Jajić s učenicima je zahvalio na hrani i blagoslovio plodove rada vrijednih ruku učenika i njihovih obitelji. Nakon molitve svi prisutni navalili su na razne poslastice.

Priredba u A smjeni

Učenici su sa svojim učiteljicama pripremili kratku priredbu koju je koordinirala učiteljica Lucija Martinčić. Učenici 1. a učiteljice Anice Žulj nastupili su s recitacijom Pekar, dok su se učenici 1. b učiteljice Sanje Vujić predstavili igrokazom Kuhinjska prepirka i pjesmom Mlinar Mišo. Učenici 2. c učiteljice Vanje Konfic izveli su recitaciju Pekar, a učenici 3. a učiteljice Lucije Martinčić recital Dan kruha i pjesmu Mlinček. Učenici 4. b učiteljice Nataše Majnarić predstavili su se recitacijom Dani kruha i pjesmom Nesla dekla v mlin, a učenici 4. c učiteljice Sandre Poje izveli su recitaciju Blago danu koji počne mirisima kruha i igrokaz Vesela užina.

Priredba u B smjeni

Učenici 1. c učiteljice Tanje Majnarić izrecitirali su recitaciju Pekari, a učenici 1. d učiteljice Tanje Kulović-Balić predstavili su se recitacijama Zrno i Dan kruha te izrekama o hrani. Mali zbor 2. a učiteljice Nataše Marković otpjevao je pjesme Pekar i Pekar II. Učenici 2. b učiteljice Brankice Salopek izrekli su recitacije Kruh i Što radi pekar. Učenici 3. c učiteljice Ivke Kajganić predstavili su se recitacijama Blago danu koji počne mirisima kruha i Ponudi kruh. Pod mentorstvom učiteljice Suzane Balić učenica Maja Benčak iz 3. b izvela je recitaciju Malo zrno, dok su Fran Knežević i Gabrijela Čapek izveli scensku igru Kruh.

Proslava u PŠ Sveta Helena

U petak 12. listopada u PŠ Sveta Helena održana je svečanost Dana kruha. Okupljenim roditeljima učenici su se predstavili recitacijama, igrokazima, pjesmom i plesom. Nakon priredbe, okupljene je pozdravio vlč. Ivan Črnek te blagoslovio pripremljenu hranu.

Proslava u PŠ Vojakovac

U PŠ Vojakovac održana je 12. listopada jesenska svečanost i Dan kruha. Učenici i učiteljice priredili su prigodni program pun pjesme, glume i plesa. Zasladili smo se slasnim pecivima i kolačima koje su ispekle naše mame i bake. Nasoj veseloj svečanosti nazočili su roditelji, braća, sestre ,učiteljice iz Matične škole i učenici viših razreda.

Proslava u PŠ Dubovec i PŠ Vojakovački Osijek

U PŠ Dubovec učenice su s učiteljicom Katarinom Harča-Sinković ukrasile pano izrekama o kruhu te se počastile kolačima koje su donijele. U PŠ Vojakovački Osijek učenici i učitelj Tihomir Pleša jeli su kiflice i orehnjaču koje su ispekle bake.

Proslava u PŠ Križevačka Poljana

U PŠ Križevačka Poljana učenici 1. i 4. razreda s učiteljicom Jasnom Bratić Dane kruha obilježili su 12. listopada kao integrirani nastavni dan. Na satu hrvatskog jezika čitali su pjesme i priču o kruhu, zatim su na satu likovne kulture oblikovali i bojali različite proizvode od brašna i na kraju na satu razrednika blagovali ukusna peciva i slastice. Djeca su uživala u zajedničkom druženju.

– Učenici 2. i 3. razreda povodom Dana kruha donijeli su razna peciva i kolače te se njima počastili za vrijeme odmora. Osim degustacije ukusnih  kolača i peciva pričali smo o proizvodnji  kruha, raznim žitaricama i vrstama kruha. Pročitali smo i analizirali pjesmu Pekar Zdenke Matijaš. Bilo nam je vrlo lijepo i zabavno. – ispričala je učiteljica Snježana Butković.

 

Proslava u PŠ Glogovnica

I ove školske godine obilježeni su Dani kruha u Područnoj školi Glogovnica. Učenici 1. – 4. razreda su uz pomoć učiteljica Josipe Rabadžije i Marine Ferendiš pripremili kratku priredbu, a roditelji su donijeli kruh, krušne proizvode, kiflice, kolače…. Nakon priredbe vjeroučiteljica Mihaela Ljutić zajedno s učenicima zahvalila je na hrani, a potom su se svi zajedno zasladili pripremljenim slasticama.

Tekst o matičnoj školi: Mirjam Balen, 5. r.
Tekst o PŠ Sveta Helena: Marija Kučina, dipl. uč.
Tekst o PŠ Vojakovac: Kristina Pajek, 3. r.
Fotografije: Sandra Poje, uč., Brankica Salopek, uč.,
Ivana Kuretić, Draženka Pušić, uč.; Katarina Harča-Sinković, dipl. uč.;
Jasna Bratić, dipl. uč.; Snježana Butković, uč.

Povezani članci
EUROPSKI PROJEKT
Rad s nadarenim učenicima

U našoj se školi od lipnja ove godine provodi europski projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced Read more

GABRIJEL BOŽIĆ
Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim natjecanjima

Gabrijel Božić iz 5. b razreda jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju našu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet Read more