FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE
Učenici oduševljeni viđenim

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici oduševljeni viđenim

Naši su učenici u petak 26. listopada posjetili Festival tehničke kulture koji se održavao u sportskoj dvorani naše škole i oduševili se svime što su tamo vidjeli i doživjeli

Od 26. do 27. listopada u sportskoj dvorani naše škole održavao se Festival tehničke kulture, na kojemu je više od tisuću djece sudjelovalo u brojnim radionicama, izložbama, prezentacijama, demonstracijama i zanimljivim projekcijama.

Festival je posjetilo više učenika naše škole s učiteljicama Goranom Lovreković, Lucijom Martinčić, Sandrom Poje, Danijelom Zagorec i učiteljima Marijanom Ivanovićem Josipom Žuljem.

Tijekom posjeta zabavili su se na mnogim radionicama. Vidjeli su kako se izrađuju elektroničke značke, svijetleće narukvice, kako se pletu narukvice, kako izgleda izrada robota šaralice i sove svjetiljke, postavljanje radioamaterske opreme i uspostava radioveze, radili su privjeske i isprobali još mnogo interaktivnih igara. Razgovarali su pomoću voki-tokija i dobili diplome za uspješno ostvarenu prvu CB (Citizens Band, građanski opseg) vezu. Na poklon su dobili i privjeske koje su sami izradili. Sa sajma su otišli oduševljeni i pričajući o svemu što su vidjeli.

Cilj Festivala je upoznati posjetitelje s različitim područjima tehničke kulture i popularizirati tehničku kulturu pogotovo među djecom i mladima.

Tekst: Leon Cerovec, 5. r.
Fotografije: Gorana Lovreković, dipl. uč.; Sandra Poje, dipl. uč.;
Gordana Kapor

Povezani članci