DAN PLANETA ZEMLJE
Preko zagonetki do sadnica biljaka

napisao Izvor Osmodec Urednik

Preko zagonetki do sadnica biljaka

Naši su učenici na Dan planeta Zemlje sudjelovali u potrazi za blagom, u kojoj su pobjednici osvojili sadnice ukrasnih sobnih biljaka

Učenice igraju igru bijega

Povodom Dana planeta Zemlje učenici naše škole sudjelovali su u igri potraga za blagom sa svojim razrednicima. Igra se igra rješavanjem niza zadataka i zagonetki. Učenici su morali odraditi ukupno šest zadataka ekološke tematike. Pobjednici su ona ekipa koja prva uspješno i točno odradi zadatke, razvrsta skupljeni otpad te točno odgovori na postavljena pitanja. U igri su sudjelovali  6. a, 7. a, 7. b i 5. c iz A smjene te 7. d, 7. c i 6. d iz  B smjene pod vodstvom razrednika Ane Andrić, Dijane Košutić, Marjane Fržović, Ivane Dokuš Komarice, Vedrane RađaGordane Horvat Mesić. Igru su organizirali i proveli učitelji biologije, fizike i kemije, Petra Kačarovski, Matej Dobrić, Anica Hrlec i Tea Nakani Kračić, uz podršku razrednica. Učenici su skupili dosta ostalog otpada te pridonijeli čišćenju okoliša škole, svakoj pobjedničkoj ekipi za uložen trud i sudjelovanje u ovoj natjecateljskoj igri bila je poklonjena sadnica biljke.

U akciji čišćenja okoliša škole sudjelovali su i učenici 3. c razreda sa svojom učiteljicom Vanjom Konfic.

I učenici 1. b razreda s učiteljicom Natašom Majnarić obilježio je Dan planeta Zemlje tematskim školskim danom na satu hrvatskog jezika, prirode i društva, sata razrednika i likovne kulture. Učenici su iznosili svoja razmišljanja kako da nas planet bude čišći, pisali poruke na što treba odrasle upozoriti. Kreativnost su iskazali u svojim likovnim radovima.

VIŠE FOTOGRAFIJA

Tekst: Janja Karlovčec, 6. d
Fotografije: Anica Hrlec, prof.; Matej Dobrić, prof.;
Petra Kačarovski, prof.; Vanja Konfic, uč.;  Nataša Majnarić, uč.

Povezani članci