DAN SJEĆANJA
Vukovar u dječjim srcima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Vukovar u dječjim srcima

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je u našoj školi na različite načine

pano na ulasku u školu

Učenici i učitelji naše škole obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Osim što su uredili prostore škole za sjećanje na Vukovar i njegovu hrabrost, u utorak 17. studenoga na nastavi se razgovaralo o Domovinskom ratu i Vukovaru, čitale su se pjesme, izrađivali likovni radovi i pisale poruke mira.

U obje su smjene učenici upalili lampaše ispred škole i minutom tišine odali počast žrtvama rata.

A smjena
B smjena

Učenici nižih razreda s učiteljicama Tanjom Kulović-Balić, Katarinom Harča-Sinković, Natašom Marković i Tanjom Majnarić izrađivali su likovne radove s motivima Vukovara i pisali sastavke o Gradu Heroju. Učenici 4. c učiteljice Vanje Konfic izrađivali su vučedolske golubice i Vukovarski vodotoranj iz glinamola, dok su učenici PŠ Vojakovački Osijek s učiteljem Tihomirom Plešom crtali golubicu.

radovi učenika 2. a učiteljice Katarine Harča-Sinković
radovi učenika 3. d učiteljice Tanje Kulović-Balić
radovi učenika 3. c učiteljice Tanje Majnarić
radovi učenika 4. a učiteljice Nataša Marković
radovi učenika 4. c učiteljice Vanje Konfic
radovi učenika 4. c učiteljice Vanje Konfic
radovi učenika PŠ Vojakovački Osijek učitelja Tihomira Pleše

Na satima hrvatskoga jezika učiteljica Martina Iveković s petim je razredima pisala poruke mira, a osmaši učiteljice Nine Drakulić pisali su sastavke o žrtvi Vukovara. Učiteljica Martina Valec-Rebić s učenicima petoga i sedmoga razreda ukrašavala je pjesmama i porukama skicu Vukovarskoga vodotornja.

Na satima povijesti učenici viših razreda upoznati su s detaljima Bitke za Vukovar predavanjima učiteljice Vedrane Rađa. Učiteljica engleskog jezika Irena Horvat svojim je učenicima čitala Glavaševićevu Priču o gradu na engleskom jeziku.

Učiteljica likovne kulture Senka Pleše provukla je temu Vukovara u svim razredima što je rezultiralo prekrasnim radovima napravljenim različitim tehnikama.

Prostore škole prigodno su uredile učiteljice Irena Horvat, Senka Pleše, Martina Iveković i Vedrana Rađa koje su se, također, priključile eTwinning projektu Tražimo riječ za Vukovar u kojoj će učitelji brojnih hrvatskih škola razmijeniti ideje o obilježavanju ovog važnog datuma.

 

Tekst: Magdalena Božić, 5. r.
Fotografije: Vedrana Rađa, prof.; Irena Horvat, dipl. uč.;
Vanja Konfic, uč.; Tihomir Pleša, mag. edu. prim. obraz.;
Senka Pleše, dipl. uč.; Marta Matoić, prof.; Magdalena Božić, 5. r.

 

 

Povezani članci