DJEČJE STVARALAŠTVO
Održan 2. dječji „Kranjčić”

napisao izadmin5

Održan 2. dječji „Kranjčić”

U subotu 27. travnja održana je završna svečanost 2. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

Otvorenje likovne izložbe

Otvorenje likovne izložbe

  Na natječaj, koji organizira naša škola u suradnji s Udrugom za promicanje znamenitih Križevčana „Stjepan Kranjčić”, pristiglo je 218 književnih radova te 95 likovnih radova iz 68 škola. Najbolji likovni radovi prikazani su na izložbi „Anđeli u nama”, a na završnoj svečanosti najuspješniji autori književnih radova izveli su svoje radove i primili nagrade. Najuspješnije je odabralo stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Sonja Tomić, Vojmil Žic, Nada Babić i Tomislav Buntak.Prvu nagradu za poeziju osvojio je Luka Pejić (5. r.) s pjesmom Vjerujem iz Osnovne škole „Turnić” iz Rijeke kojemu je voditeljica Vesna Rabak. Druga nagrada pripala je Luki Kosiću (4. r.) s pjesmom Isusa zovi također iz Osnovne škole „Turnić”. Treću nagradu osvojila je Lara Ujčić (8. r.) s pjesmom U Božjem zagrljaju iz Osnovne škole „Drago Gervais” iz Brešce, kojoj je voditeljica Karolina Hauptfeld. Dodatne nagrade osvojilo je još osam učenika.

Prvonagrađeni Luka Pejić

Prvonagrađeni Luka Pejić

Za prozne radove prvu je nagradu osvojila Ana Baran (3. r.) za priču Moja najljepša haljina. Drugu nagradu osvojila je Nika Petriš (4. r.) za priču Sanjala sam san iz Osnovne škole „Dragutin Domjanić” iz Sv. Ivana Zeline kojoj je voditeljica Željka Peras. Treća nagrada pripala je Nikoli Puhinu (6. r.) za priču Moja božićna priča (bez snijega i, uhu ugodnih božićnih pjesama) iz Prve osnovne škole Vrbovec kojemu je voditeljica Ljiljana Bušić. Petero je učenika osvojilo dodatne nagrade.

Prvonagrađena Ana Baran

Prvonagrađena Ana Baran

Troje učenika osvojilo je nagrade za najuspješnije igrokaze, a dvoje je učenika osvojilo dodatne nagrade. Prvu je nagradu osvojio učenik Mateo Valić (6. r.) s igrokazom pod naslovom Što je vjera? Dolazi iz Osnovne škole Mahično, a njegova se voditeljica zove Klara Čohan. Drugu nagradu osvojila je Dorotea Matoc (8. r.) za igrokaz Vjera i nada iz Osnovne škole Vinica, kojoj je voditeljica Marija Prikratki. Treću nagradu osvojila je Dora Rebić (6. r.) za igrokaz Smisao Božića.

Igrokaz prvonagrađenog Matea Valića

Igrokaz prvonagrađenog Matea Valića

Za likovno je stvaralaštvo glavnim nagradama nagrađeno također troje učenika, a dodatnim šest učenika. Prvu nagradu osvojio je učenica Josipa Henizelman (8. r.) za likovni rad Vjerujem u Isusovo uskrsnuće, dolazi iz Osnovne škole „Josip Kozrac”, a voditeljica je Anica Popović. Drugu je nagradu za likovni rad Rođenje osvojio je Matej Petković (7. r.) iz Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” iz Osijeka. Njegova se voditeljica zove Zorica Đuranić. Treću je nagradu osvojila Petra Šupuković (3. r.) za rad Vjerujem u bolji svijet, dolazi iz Osnovne škole „Turnić” iz Rijeke , a voditeljica je Vesna Rabak.

Drugonagrađeni Matej Petković

Drugonagrađeni Matej Petković

Pokrovitelji glavnih nagrada bili su Glas Koncila, Kršćanska sadašnjost, Verbum, Galerija hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato”, a pokrovitelji dodatnih nagrada bili su Školska knjiga, Profil i Alfa.

Susret je završio okruglim stolom za mentore i likovnom radionicom za učenika te turističkim obilaskom Križevaca.

Okrugli stol za mentore vodila je profesorica Nada Babić

Okrugli stol za mentore vodila je profesorica Nada Babić

 

Likovnu radionicu za učenike vodio je profesor Igor Brkić

Likovnu radionicu za učenike vodio je profesor Igor Brkić

 

Tekst: Andreja Bratić
Fotografije: Martina Valec-Rebić

 

Povezani članci