KREATIVNA RADIONICA
Izrađivali uskrsne ukrase

napisao izadmin5

Izrađivali uskrsne ukrase

Učiteljice Lucija Martinčić i Ivka Kajganić u suradnji s članicama Udruge žena „Hera” održale su kreativnu radionicu izrade pisanica i ostalih uskrsnih ukrasa

Na radionici su sudjelovali učenici prvog i petog razreda sa svojim roditeljima

Na radionici su sudjelovali učenici prvog i petog razreda sa svojim roditeljima

  Učenici prvog i petog razreda i njihovi roditelji uoči Uskrsa imali su priliku sudjelovati u kreativnim radionicama izrade pisanica i ostalih uskrsnih ukrasa. Radionicu su u suradnji s Udrugom žena „Hera” provele učiteljice Lucija Martinčić i Ivka Kajganić, a pridružile su im se i tajnica Udruge invalida Križevci Ksenija Katarina Šimunec, voditeljica i predsjednica Križevačkih mažoretkinja i članica udruge P.O.I.N.T. Ivona Haban, predstavnica tvrtke „Skimt” Marija Topolko i predsjednica Križevačkog likovnog kruga Grozdana Pavičić.

– „Hera” godinama pravi ukrase za Uskrs, a ove smo godine na inicijativu ravnatelja Bokana u radionice uključile i učenike OŠ Ljudevita Modeca – rekla je najmlađa članica „Here” Ana Đuranec.
I Križevački likovni krug godinama surađuje s „Herom” u organizaciji izložbe pisanica.
– Udruga „Hera” godinama ima izložbe pisanica humanitarnog karaktera u našem prostoru, a na njima uvijek sudjeluju i učenici vaše škole. Ove godine pozvani smo da surađujemo s vašom školom na drugačiji način, u kreativnom radu s djecom. Moram priznati da mi se to posebno svidjelo! – ispričala je Grozdana Pavičić.

Učenici su bojali ukrase od papira i glinamola

Učenici su bojali ukrase od papira i glinamola

Novac od prodaje ide SOS telefonu

Na radionicama je vladala radna i vesela atmosfera.
– Na radionicu sam uz svoje sadašnje učenike pozvala i bivše učenike, sadašnje petaše, jer smo lijepo surađivali i željela bih da ostanemo u kontaktu. Ovo nam nije prva radionica pa su se mame s djecom odlično snalazile. Jako sam zadovoljna radovima i atmosferom! – ispričala je učiteljica Lucija Martinčić.
I učenici su, također, puni lijepih dojmova.
– Jako mi se svidjela radionica! Bojala sam likove od glinamola sa svojim prijateljima iz razreda, a u pratnji mi je bio tata – ispričala nam je Lara Lugomer iz 1. a razreda.
Da je radionica bila zanimljiva i korisna, slažu se i stariji učenici.
– Mama mi je članica „Here” pa sam došla s njom i sa svojim bivšim razredom koji je pozvala učiteljica Lucija. Bilo mi je zabavno jer volim bojati, a nadam se da ćemo dosta toga i prodati – rekla je Laura Vukelja iz 5. a.
Da su učenici uspjeli u svom naumu, pokazalo se na izložbi pisanica jer su se prodali gotovo svi radovi! Prikupljen novac namijenjen je SOS telefonu za žrtve obiteljskog nasilja.

Radionice su osim zabave donijele i korist – novac od prodaje ukrasa namijenjen je SOS telefonu za žrtve obiteljskog nasilja

Radionice su osim zabave donijele i korist – novac od prodaje ukrasa namijenjen je SOS telefonu za žrtve obiteljskog nasilja

Tekst i fotografije: Lucija Picig, 5. a

 

Povezani članci