DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE
Jakov Sokolić tek je peti razred, a već je odličan geograf

napisao Izvor Osmodec Urednik

Jakov Sokolić tek je peti razred, a već je odličan geograf

Na državnom natjecanju iz geografije, održanom 13. svibnja u Vodicama, sudjelovao je Jakov Sokolić iz 5. b sa svojom mentoricom Vedranom Rađa

Jakov Sokolić i učiteljica Vedrana Rađa

Učenik naše škole Jakov Sokolić iz 5. b sudjelovao je na državnom natjecanju iz geografije u Vodicama 13. svibnja s mentoricom Vedranom Rađa. Jakov se na državno natjecanje plasirao s odlična 44 boda na županijskom natjecanju gdje je osvojio prvo mjesto. Iz naše su županije bila pozvana još dva sedmaša iz Koprivnice i jedan križevački gimnazijalac (Filip Šaban).

Filip i Jakov

Prvi dio natjecanja počeo je u utorak u Osnovnoj školi Vodice. Učenici su tri i pol sata pisali istraživački rad. Tema za peti razred bila je vezana uz rijeke te je uključivala postavljanje hipoteze i istraživačkih pitanja, crtanje grafikona, analizu karata i tablica.

Nakon prvog dijela natjecanja učenici su se uputili na terensku nastavu u Šibenik, u pratnji vodiča posjetili su Tvrđavu sv. Ivana i Tvrđavu Barone te posjetili mnoge znamenitosti Šibenika.

− Jakov je bio posebno sretan što je uživo vidio katedralu sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a. − rekla je profesorica Vedrana Rađa.

U srijedu ujutro učenici su pisali ispit znanja koji je uključivao gradivo 5. razreda. Nakon ispita uživali su u šetnji Vodicama.

− Jakov je sa 75% riješenog testa i istraživačkog rada osvojio 12. mjesto i stekao veliko iskustvo. S obzirom na njegovu zainteresiranost i talent, vjerujem da mu ovo nije zadnje državno natjecanje. −  zaključila je mentorica.

Tekst: Klara Mihalić, 7. c
Fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci