DRŽAVNO NATJECANJE U GLAZBI
I ove godine glazbenici vrlo uspješni

napisao izadmin5

I ove godine glazbenici vrlo uspješni

Učenici Glazbene škole Alberta Štrige, među kojima su neki ujedno učenici naše škole, sudjelovali su na 51. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Primoštenu 8. ožujka te u Dubrovniku od 18. do 23. ožujka

Zlatni tamburaši

Zlatni tamburaši

Tamburaši

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige pod ravnanjem profesora Igora Kudeljnjaka na natjecanju u Primoštenu osvojio je prvu nagradu sa 98,20 bodova.
U orkestru svira i četvero učenika naše škole: Iva Kemenović (7. b), Tin Jagoić (7. a), Dominik Špoljar (7. c) i Vlaho-Josip Štironja (8. b), koji su nam ispričali kako im je bilo na natjecanju. U Primoštenu su svi sudionici državnog natjecanja bili smješteni u Hotelu „Zora”. Prvi dan sudionici su bili slobodni za međusobno druženje i vježbu. Sljedećeg dana nakon otvaranja natjecanja počelo je natjecanje svih orkestara: gudačkih, puhačkih, simfonijskih, harmonikaških, mješovitih i tamburaških. Svaki je orkestar imao pola sata za izvedbu.
– Poslijepodne je uslijedilo proglašenje natjecanja i okrugli stol na kojem su natjecatelji mogli čuti kritike i pohvale ocjenjivačkog suda. Zadovoljan sam našim nastupom i drago mi je što smo imali priliku ići na državno natjecanje u Primošten – rekao je Vlaho-Josip.
– Mnogo smo vježbali, no trud i sviranje u glazbenoj školi se isplatilo – zaključila je Iva.

Uspješni teoretičari i gitaristi

Osim tamburaša uspješni su bili i natjecatelji u solfeggiju Martin Pleše i Matea Koren (mentorica Blaženka Binder), koji su osvojili drugu nagradu, te gitarist Luka Meštrović (mentor Alen Metelko), koji je osvojio treću nagradu.

Gitarist Luka Meštrović osvojio je treću nagradu

Gitarist Luka Meštrović osvojio je treću nagradu

Tekst: Valentina Valjak, 8. b
Fotografije: Nikola Matulin i Ana Meštrović

 

 

Povezani članci