Top
KulturaŠkolska godina 2012./2013.

KNJIŽEVNI SUSRET
U svijetu suvremenih medija s Jasminkom Tihi Stepanić

U svijetu suvremenih medija s Jasminkom Tihi Stepanić

U našoj se školi 13. ožujka održao književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić koja je učenicima viših razreda predstavila svoju knjigu „Imaš fejs?”

Književnica je sedmašima i osmašima predstavila svoj prvi roman

Književnica je sedmašima i osmašima predstavila svoj prvi roman

 

 

S obzirom na popularnost društvenih mreža među mladima, bilo je opravdano očekivati da će se moderni mediji spominjati i opisivati u knjigama za djecu.
– Tema, ali i glavni lik romana jest društvena mreža Facebook. Nije potrebno detaljno objašnjavati što je to jer jako puno djece ima profil na fejsu – objasnila je na početku susreta spisateljica Jasminka Tihi-Stepanić, koja je učenicima sedmih i osmih razreda predstavila svoju prvu knjigu Imaš fejs?.Jasminka Tihi-Stepanić učiteljica je hrvatskoga jezika u Velikoj Gorici i autorica ove zanimljive knjige koja govori o nedostacima i prednostima Facebooka, ali i o djevojčicama Nataly i Kati, o ljubavi, pubertetu, prijateljstvu.

Književnica je na susretu govorila o romanu, ali i o svome životu i svakodnevici. Ispričala je mnoge zanimljivosti, primjerice o svome psu koji joj ispunjava život, o svome sinu, o tome koliko je dugo i kad pisala knjigu. Na kraju susreta učenici su imali priliku kupiti knjigu i dobiti autogram književnice, a oni koji su ostali bez svog primjerka knjige, roman mogu potražiti u našoj školskoj knjižnici.

Tekst: Dorotea Vrbančić, 7. e
Fotografija: Romana Erhatić

 

Povezani članci
PROJEKT O JAPANU
Što osmaši misle o sushiju

I ova je generacija osmaša uz lektiru „Sadako hoće živjeti” istraživala o Japanu. Praktični dio nastave obuhvaćao je degustaciju sushija Read more

ŠKOLSKO NATJECANJE U ANIMACIJI
3. Festival animiranog filma „Ljudevit”

I ove se godine u našoj školi održao Festival animiranoga filma „Ljudevit”. U konkurenciji od 20 filmova pobijedio je animirani Read more