Top
KulturaŠkolska godina 2012./2013.

KNJIŽEVNI SUSRET
U svijetu suvremenih medija s Jasminkom Tihi Stepanić

U svijetu suvremenih medija s Jasminkom Tihi Stepanić

U našoj se školi 13. ožujka održao književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić koja je učenicima viših razreda predstavila svoju knjigu „Imaš fejs?”

Književnica je sedmašima i osmašima predstavila svoj prvi roman

Književnica je sedmašima i osmašima predstavila svoj prvi roman

 

 

S obzirom na popularnost društvenih mreža među mladima, bilo je opravdano očekivati da će se moderni mediji spominjati i opisivati u knjigama za djecu.
– Tema, ali i glavni lik romana jest društvena mreža Facebook. Nije potrebno detaljno objašnjavati što je to jer jako puno djece ima profil na fejsu – objasnila je na početku susreta spisateljica Jasminka Tihi-Stepanić, koja je učenicima sedmih i osmih razreda predstavila svoju prvu knjigu Imaš fejs?.Jasminka Tihi-Stepanić učiteljica je hrvatskoga jezika u Velikoj Gorici i autorica ove zanimljive knjige koja govori o nedostacima i prednostima Facebooka, ali i o djevojčicama Nataly i Kati, o ljubavi, pubertetu, prijateljstvu.

Književnica je na susretu govorila o romanu, ali i o svome životu i svakodnevici. Ispričala je mnoge zanimljivosti, primjerice o svome psu koji joj ispunjava život, o svome sinu, o tome koliko je dugo i kad pisala knjigu. Na kraju susreta učenici su imali priliku kupiti knjigu i dobiti autogram književnice, a oni koji su ostali bez svog primjerka knjige, roman mogu potražiti u našoj školskoj knjižnici.

Tekst: Dorotea Vrbančić, 7. e
Fotografija: Romana Erhatić

 

Povezani članci
KNJIŽEVNI SUSRET
Autor zaigranih književnih djela

U svibnju su se učenici 3. b i 6. e razreda družili s književnikom Mladenom Kušecom koji im je predstavio Read more

PREDAVANJE
Mala škola filozofije s Brunom Ćurkom

U četvrtak 25. listopada učenike 3. d i 4. b razred posjetio je profesor filozofije dr. Bruno Ćurko, koji je Read more