Top
DogađanjaŠkolska godina 2020./2021.

EUROPSKI PROJEKT „GiftedHUHR”
Radionice za darovite učenike

Radionice za darovite učenike

Tijekom zimskih praznika održavaju se radionice za potencijalno darovite učenike u sklopu projekta „Encouraging and developing gifted kids for more advanced cross border area”, skraćeno „GiftedHUHR”

U našoj se školi ovaj tjedan, od ponedjeljka do četvrtka provode radionice za potencijalno darovite učenike u sklopu međunarodnoga projekta prekogranične suradnje „Encouraging and developing gifted kids for more advanced cross border area”, skraćeno „GiftedHUHR”. Radionice vode psihologinje Ida Šipek i Paula Kuharić iz Obrta za savjetovanje i usluge iz Koprivnice.

pozdravna riječ v. d. ravnatelja Gorana Ljaljića

U projektu uz našu školu sudjeluje još Osnovna škola Đurđevac i dvije škole iz Javnog obrazovnoga centra Zalaegerszeg iz Mađarske. U prvoj su fazi provedene početne edukacije učitelja o radu s darovitim učenicima te detekcija četrnaest potencijalno darovitih učenika, a sad se odvija druga faza projekta u kojemu se održavaju radionice za učenike. Sudjeluju učenici trećih razreda matične i područnih škola sa svojim učiteljima Tanjom Kulović-Balić, Ivankom Strmečki-Baričević, Sanjom Vujić, Natašom Marković, Vanjom Konfic te Tihomirom Plešom.

Posljednja planirana etapa projekta jesu prekogranični kampovi, jedan u Mađarskoj i jedan u Hrvatskoj, tijekom kojih bi učenici imali radionice i natjecanja, no oni se vjerojatno zbog globalne situacije neće moći održati. Za našu je školu iz sredstava projekta nabavljena pametna ploča, pet računala i nešto didaktičkih igara za poticanje kreativnosti i nadarenosti.  Planira se i izrada priručnika za učitelje o radu s nadarenim učenicima koji također financira Europska unija.

Tekst i fotografije: MVR

Povezani članci
ZA BUDUĆE GENERACIJE
U temelje dvorane položena vremenska kapsula

Učenici naše škole položili su vremensku kapsulu u temelje sportske dvorane koja se od ljeta gradi u dvorištu. Učenici su Read more

SVI NA SPORT
Predstavljena ponuda sportova u gradu

Zahvaljujući učiteljici Marjani Fržović koja je osmislila projekt „Svi na sport”, učenici naše škole upoznali su se s ponudom sportova Read more