Top
Bolji svijetŠkolska godina 2020./2021.

FESTIVAL PRAVA DJECE
Učenici iz Vojakovačkog Osijeka sudjelovali na festivalu 

Učenici iz Vojakovačkog Osijeka sudjelovali
na festivalu

Tijekom listopada i studenoga održan je 12. Festival prava djece u organizaciji udruge Alternator, na kojemu su sudjelovali i učenici PŠ Vojakovački Osijek sa svojim učiteljem Tihomirom Plešom

Učitelj Tihomir Pleša sa svojim je učenicima PŠ Vojakovački Osijek sudjelovao na 12. Festivalu prava djece. Ove se godine zbog okolnosti festival održao online.

Festival kroz medij filma obrađuje različite teme iz života djece. Ovogodišnji filmovi birani su iz programa Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, jedine manifestacije u Hrvatskoj posvećene isključivo  filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Ponuđeno je bilo nekoliko filmova različitih tema (život u pandemiji, tolerancija, prve simpatije, vršnjačko nasilje).

– Mi smo sudjelovali  na festivalu zajedničkim gledanjem filma „Naš online život o kojem roditelji ništa ne znaju” na satu razrednika, raspravom o filmu te popunjavanjem ankete. – rekao je učitelj Pleša.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.

Povezani članci
DRŽAVNA NAGRADA
Dvije naše učiteljice među 511 nagrađenih

Ministarstvo znanosti i obrazovanja posljednje tri godine nagrađuje petstotinjak najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u pojedinoj školskoj godini. Prošle su školske godine Read more

POSJET PRIPOVJEDAČICE
U pričama uživaju svi

Sedmaši se od ove nastavne godine oprostili ugošćujući pripovjedačicu Margaretu Peršić