GIMNAZIJALCI U NAŠOJ ŠKOLI
Sat kemije u 1. a

napisao Izvor Osmodec Urednik

Sat kemije u 1. a

U sklopu projekta popularizacije znanosti kod učenika osnovne škole Kemijska grupa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci posjetila je u ponedjeljak 8. lipnja pod vodstvom profesorice biologije i kemije Gordane Pintarić-Kovač učenike 1. a razreda i njihovu učiteljicu Anicu Žulj

kemija 1

Mali kemičari izvode pokus

Nakon uspješno odrađenoga Otvorenoga sata kemije u Gimnaziji, polaznici Kemijske grupe križevačke gimnazije posjetili su zajedno s voditeljicom grupe Gordanom Pintarić-Kovač, prof. i ravnateljem Zoranom Kovačem, prof. učenike 1. a razreda OŠ Ljudevita Modeca Križevci. Učenici su prezentirali neke atraktivne pokuse učenicima, a oni su bili vrlo zainteresirani i ushićeni pokusima. Prvašima su najatraktivniji pokusi bili paljenje „faraonovih zmija” te oni koji su uključivali tekućine različitih boja.

kemija 3

Prvaše su oduševili atraktivni pokusi koje su im pokazali gimnazijalci

Drugi dio sata mali su kemičari bili podijeljeni u grupe te su dobili vlastite kute i pregače zbog sigurnosti. Svaki je mali kemičar uz pomoć svoga odraslog mentora napravio pokus s prehrambenim bojama, šumećim tabletama, svijećama i balonima. Svi su bili oduševljeni i na kraju su za nagradu svi dobili petice iz kemije i bombon.

kemija 2

Prvaši su se okušali u izvođenju pokusa uz pomoć članova gimnazijske kemijske grupe

Tekst: Dino Davosir, 2. r. Gimnazije I. Zakmardija Dijankovečkoga,
član kemijske grupe i bivši gl. urednik Izvora
Fotografije: Anica Žulj

Povezani članci