Top
KulturaŠkolska godina 2014./2015.

PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE
Marta objavila slikovnicu

Marta objavila slikovnicu

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” 26. lipnja predstavljena je slikovnica „Nebeska tvornica” mlade autorice Marte Katavić, kojoj je nakladnik OŠ Ljudevita Modeca

marta 1

Ravnatelj Dražen Bokan pozdravio je nazočne uime nakladnika

Predstavljanje Nebeske tvornice Marte Katavić održano je  u prepunoj multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice jer su Martu, uz obitelj i prijatelje, došli podržati i kolege i učitelji iz škole. Slikovnicu „Nebeska tvornica”, koja stihovima poučava o godišnjim dobima, Marta je napisala i ilustrirala na poticaj i uz pomoć učiteljica Danijele Zagorec i Senke Ratković, voditeljica literarne i likovne družine čija je Marta višegodišnja polaznica.

Na predstavljanju su uz autoricu govorile obje učiteljice, stihove iz slikovnice i druge Martine tekstove čitale su polaznice literarne družine Lucija Picig i Marta Majhen, a pjevanjem i sviranjem večer su obogatili Dorian Dubravec, Adela Balić i Nikolina Feltrin. Okupljene je pozdravio uime nakladnika ravnatelj škole Dražen Bokan.

marta galerija 1

Učiteljice Senka Ratković i Danijela Zagorec pomagale su Marti u nastanku slikovnice

Marta je otprije križevačkoj javnosti poznata kao mlada likovna umjetnica (o njezinoj samostalnoj likovnoj izložbi već smo pisali u Izvoru), a ovim događajem predstavila se i kao majstorica riječi.

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Martina Valec Rebić

Povezani članci
GIMNAZIJALCI U NAŠOJ ŠKOLI
Sat kemije u 1. a

U sklopu projekta popularizacije znanosti kod učenika osnovne škole Kemijska grupa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci posjetila je u ponedjeljak Read more

PRIREDBA ZA KRAJ
Prvaši pokazali što su naučili

U četvrtak 11. lipnja učenici 1. a održali su priredbu za svoje roditelje