Top
Bolji svijetŠkolska godina 2015./2016.

ODABRANI POMOĆNICI U NASTAVI
Dobrodošli, pomoćnici!

Dobrodošli, pomoćnici!

Dvanaest učenika s posebnim potrebama dobilo je pomoćnike u nastavi

Učenici s posebnim potrebama imat će pomoćnike zahvaljujući Europskom socijalnom fondu

OŠ Ljudevita Modeca partner je u projektu „Pomozimo jedni drugima” čiji je nositelj Grad Križevci, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Tako je od 1. listopada u našoj školi zaposleno deset pomoćnika u nastavi za učenike s posebnim potrebama.

Pomoćnici u nastavi Mihaela Nemčec, Mateja Kemenović, Igor Androić, Tajana Androić, Ksenija Španić, Anamaria Crnčić, Silvija Pokos, Jasmin Ibrahimagić, Marijana Blažun Selina Miljanović prošli su trodnevnu edukaciju koju su provodili stručni suradnici defektologinja Ana Ivančan, pedagoginja Branka Lazor, socijalna radnica Elvira Kiš Miklečić, Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek” i ravnatelj Dražen Bokan.
Pomoćnici su prošli edukaciju za rad s učenicima

Pomoćnici su prošli edukaciju za rad s učenicima

Educirali su se o sljedećim temama: rad s učenicima s poteškoćama, školska organizacija, vršnjačko nasilje, djelatnost i ustrojstvo škole, individualna potpora učenicima s teškoćama prema uputi nastavnika, odgojno-obrazovno uključivanje, rad sa slabovidnim učenicima, zlostavljanje i zanemarivanje, suradnja s nastavnicima i stručnim suradnicima (jasnoća uloga nastavnika i pomoćnika), podrška učiteljima, godišnji plan i program rada škole i školski kurikulum, suradnja s Centrom za socijalnu skrb.

Po završenoj edukaciji u Maloj vijećnici Grada Križevaca održan je prijem svih izabranih kandidata. Pomoćnicima u nastavi obratio se pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca Mladen Tenodi, a ravnatelj škole uručio im je potvrde o uspješno završenoj edukaciji.

Primanje u gradskoj vijećnici

Primanje u gradskoj vijećnici

Tekst: uredništvo
Fotografije: uredništvo, krizevci.hr

Povezani članci
UREĐENJE ŠKOLE I MEĐUNARODNI DAN KRETANJA
Tek u jesen otkriju se boje

U petak 9. listopada, na Međunarodni dan kretanja, neki su učenici hodali, a drugi ukrašavali školu

TIKVIJADA
Učenici 4. b najbolje izrezbarili tikve

Već tradicionalno naša škola sudjeluje u tikvijadi koju organizira Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa”