DAN ŠKOLE
Kvizom proslavili Dan škole

napisao Izvor Osmodec Urednik

Kvizom proslavili Dan škole

Učenici osmih razreda iz B smjene na najbolji su mogući način proslavili dan svoje škole. Odazvali su se na kviz znanja koji su organizirale učiteljice Vedrana Rađa i Martina Iveković

Ekipa 8_ d m

Natjecateljska ekipa 8. d razreda

Riječ je o već pomalo zaboravljenoj „Najslabijoj karici”, koja je bila vrlo gledana u vrijeme kad su sami bili vrtićanci.

Učenici su bili podijeljeni u dvije skupine, a vrlo je zanimljivo bilo to što je učenicima 8. c razreda koordinatorica bila razrednica 8. d, učiteljica Darinka Šimunčić. Koordinatorica 8. d bila je učiteljica Ivanka Lukša. Njihov je zadatak bio bodriti svoj tim te paziti da iz kruga u krug najslabije karike budu pravedno izbacivane (u skladu s brojem netočnih odgovora).

Na samom kvizu organizacijski dio obavljale su učiteljica Martina Iveković i asistentica Selina Miljanović, a voditelji kojima nije nedostajalo britkosti bili su Luka Katalenić te Doris Lenarčič, oboje iz 8. d.

Učenici su iz kruga u krug ukupno odgovorili na više od četiristo pitanja koja su im pripremili učitelji iz nastavnih predmeta (Hrvatski jezik, Matematika, Kemija, Fizika, Biologija, Informatika, Povijest, Geografija, Vjeronauk) te sporta i opće kulture.

Doris čita pitanja - finale m

U finalu su se borili Ana Hrebak i Mateo Kovačić, koji je odnio pobjedu.

Najjačom karikom 8. c razreda sasvim zasluženo postala je Ana Hrebak, dok je u 8. d razredu tu titulu odnio Mateo Kovačić. On je u sučeljavanju s Anom Hrebak na kraju postao i pobjednikom ovog zanimljivog kviza u kojem su učenici osvježili svoje znanje prije no što napuste školske klupe i počnu razmišljati o srednjoj školi.

Tekst: Marta Hajduković, 8. d
Fotografije: Martina Iveković, Luka Katalenić, Doris Lenarčič

Povezani članci