PRIREDBA U UDRUZI „PRIGORSKO SRCE”
Plesom, pjesmom, recitacijama i glumom oduševili prisutne

napisao Izvor Osmodec Urednik

Plesom, pjesmom, recitacijama i glumom oduševili prisutne

U subotu 21. svibnja učenici 4. b i 4. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić i Ivkom Kajganić održale su u prostorijama Komunalnog poduzeća Križevci priredbu kako bi uveselili članove udruge Prigorsko srce

prigorsko srce 1

Scenska igra „Križevci , grade moj” u izvedbi učenika 4. b

Učiteljice su sa svojim učenicima pripremile bogat polusatni program na temu majki, baka, ljubavi prema gradu i zavičaju te dječjoj igri. Vježbalo se marljivo i svakodnevno. Učenice Ivana Sokač, 4. b i Iris Arki, 4. b uvježbale su glazbene točke na harmonikama, a umirovljena učiteljica Ivančica Celovec pjevanje i sviranje te svojom vedrom naravi, iskustvom i korisnim savjetima doprinijela uspješnom programu. Asistentica Silvija Pokos, pripravnica Andrea Modec i učiteljica Martina Iveković pripremile su kostime za glumce.

Na programu se našlo nekoliko lijepih recitacija u izvedbi učenika 4.c Jakova Saboleka, Roberta Gregurića, Filipa Sekelja, Leona Crnčića, Borne Momčilovića, Antonije Višak, Mateje Picig. Zatim vesele prigodne pjesmici, scenska igra pod nazivom Križevci, grade moj u kojem su sudjelovali učenici 4. b Darjan Dragač, Borna Bojkić, Marin Lauš, Iris Arki, Vanesa Ledinski i Adam Hunjak, 7 d. Zanimljiv je bio i šaljiv igrokaz u kojem je uloga bumbare pripala Ivanu Perusu, 4. c i tratinčice Lei Lovreković, 4. c. Na kraju su svi zajednički otplesali veseli ples. Učenici su oduševili prisutne roditelje i članove udruge, a za svoj trud bili nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Voditeljica udruge, gospođa Nada Stručić, ljubazno ih je ugostila te za izvrstan nastup kao i uvijek počastila kolačima i sokovima. Uz bend koji zabavlja članove udruge učenici su zaplesali i dobro se zabavili.

 

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. mentor

Povezani članci