NATJEČAJ ZNANSTVENOFANTASTIČNIH RADOVA
Martin Viher dobitnik nagrade „Sferica”

napisao Izvor Osmodec Urednik

Martin Viher dobitnik nagrade „Sferica”

I ove se godine naša škola može pohvaliti uspjehom na „Sferinom” godišnjem natječaju za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola

sferica 1

Martin Viher za svoj likovni rad „Plutajući grad” dobio je drugu nagradu

Martin Viher, učenik 7. d razreda, dobitnik je druge nagrade „SFerica” za svoj likovni rad pod nazivom „Plutajući grad”. Martinov su rad odabrale i na natječaj poslale učiteljice Martina Iveković i Vedrana Rađa.

Ovo je već treća godina kako OŠ Ljudevita Modeca postiže uspjehe na spomenutom natječaju. Prošle je godine učenica Laura Vukelja (voditeljica Danijela Zagorec) nagrađena za literarni rad, a godinu ranije Karla Švec (voditeljica Martina Iveković) za likovni rad.

O nagradi „SFerica”

Već četvrt stoljeća SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Sve pristigle radove pažljivo razmotri i vrednuje SFerin žiri za dječje nagrade, a najbolje autore, autorice i skupine autora Društvo SFera nagrađuje na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Svečane skupštine Društva za znanstvenu fanstastiku SFera, koja je tradicionalno središnji događaj znanstvenofantastične konvencije SFeraKon.

Ujedno su najbolji likovni radovi izloženi na SFeraKonu, a najbolji literarni radovi objavljeni u posebnom izdanju SFerinog glasila „Parsek”.

sferica 2

Martinov rad „Plutajući grad”

 

Tekst: Dorian Kešer, 7. d
Fotografije: Paula Borošak (SFeraKon), Martina Iveković

Povezani članci