RECENZIJE KNJIGA
Čitajte Josipove recenzije na krizevci.info

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čitajte Josipove recenzije na krizevci.info

Josip Martinčić, bivši učenik naše škole, danas student književnosti u Londonu, od rujna će pisati recenzije knjiga za portal krizevci.info. Pozivamo vas da pratite Josipove preporuke i pročitate bar poneku knjigu o kojoj piše

josip

Josip Martinčić jednom mjesečno pisat će književne recenzije za portal krizevci.info. Prva je recenzija objavljena 15. rujna, na rođendan kraljice krimića Agathe Christie, stoga je posvećena njezinoj knjizi Leš u biblioteci.

– Želja nam je probuditi interes za čitanjem, obilježiti važne obljetnice i promovirati strane, ali i hrvatske autore i djela, tako ćemo svaki mjesec imati temu koja će se povezati uz važne datume u književnom kalendaru, a svaki drugi mjesec bit će posvećen Hrvatskoj književnosti. Nadam se da će vas ovaj projekt, koji se provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković”, motivirati da u svom danu ili tjednu nađete mjesta za čitanje, koje će sa sobom donijeti razonodu, mir i opuštanje, i iskreno se nadam da ćete u svemu tome uživati. – stoji na početku Josipova bloga.

Josip je 2012., nakon završenog 2. razreda gimnazije otišao na školovanje u London. Završivši srednju školu, upisao je studij engleske književnosti i dramaturgije. Više o Josipu možete pročitati u intervjuu koji je za Izvor dao 2014. i tekstu Danijele Zagorec, prof. na stranicama naše škole.

Tekst: Elena Miklečić, 8. b

Povezani članci