UREĐENJE ŠKOLE I MEĐUNARODNI DAN KRETANJA
Tek u jesen otkriju se boje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tek u jesen otkriju se boje

U petak 9. listopada, na Međunarodni dan kretanja, neki su učenici hodali, a drugi ukrašavali školu

uredenje skole

recepti s plodovima jeseni

Nastava je bila održana u jednoj smjeni, svaki turnus je imao tri sata razrednika  na kojima su uređivali školske hodnike te učionice. Svaki razred dobio je dio škole koji je trebalo urediti.  Budući da je već počela, većina je razreda za temu uređenja odabrala – jesen. Svi učenici sa svojim roditeljima doprinijeli su uređenju i začas je na svakom hodniku bila klupa ukrašena jesenskim plodovima poput: kestena, oraha, kukuruza, bundeva, jabuka, krušaka…

uredenje skole 2

uređivanje drugoga kata

U učionicama  umjesto jesenskih proizvoda i plodova zidove krase plakati s jesenskim pjesmama učenika škole te lišće napravljeno od kolaž papira. Sve je puno jesenskih boja, mirisa i okusa.

Hodanjem do zdravlja 

Dok su jedni uređivali hodnike i učionice nekoliko razreda sa svojim razrednicima obilježilo je Međunarodni dan kretanja. Učenici 7. d i 7. e razreda sa svojim razrednicima učiteljicom geografije Ivanom Dokuš Komaricom i učiteljem matematike Goranom Ljaljićem obilježili su ga šetnjom od škole do željezničkog  kolodvora po novoizgrađenim biciklističkim stazama.

Međunarodni dan kretanja obilježava se 15. listopada, a cilj mu je osvijestiti ljude o kretanju, i boljoj fizičkoj aktivnosti.

Tekst i fotografije: Ema Katana, 7. c

Povezani članci