TIKVIJADA
Učenici 4. b najbolje izrezbarili tikve

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici 4. b najbolje izrezbarili tikve

Već tradicionalno naša škola sudjeluje u tikvijadi koju organizira Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa”

tikvijada u lipi 1

Najbolje tikve izradili su učenici 4. b.

U prostoru Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva „Lipa” u petak 23. listopada održana je tradicionalna tikvijada. I ove godine svojim su rukotvorinama od tikvi sudjelovali učenici naše škole: 2. d učiteljice Tanje Kulović-Balić, 3. c učiteljice Vanja Konfic, 4. b učiteljice Suzane Balić, 4. c učiteljice Ivke Kajganić i učenici PŠ Sveta Helena učiteljica Jelene Kuzijev i Renate Krulić.

U ime domaćina posjetitelje je pozdravila predsjednica Društva Branka Gold, a kroz program posjetitelje je vodio Ottone Novosel. On je ispričao zašto se održava Noć vještica. Naime, Križevčanka Magda Logomer Herucina optužena je da je vještica. Trebala je biti zapaljena na lomači, no carica Marija Terezija je naredila da je dovedu u Beč. Skinula je sumnje s Magde te se ona vratila u Križevce. Noć vještica održava se u spomen svim ženama koje su bile lažno optužene da su vještice te su zbog toga poginule.

tikvijada u lipi

Organizatori su učenike počastili slatkišima i sokovima.

Stručni žiri imao je velikih problema u ocjenjivanju najljepše tikve jer su učenici svojom kreativnošću nadmašili sami sebe. Bilo je tu zaista svega. Tikve su se pretvorile u bebe, miševe, dobroćudna čudovišta, pjevačice, klaune i slično. Za prva tri mjesta sudionici su nagrađeni medaljama, a svi ostali simboličnim nagradama. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojili su učenici 4. b.

tikvijada u lipi 2

Učenici 4. b sa svojom učiteljicom Suzanom Balić bili su ponosni i uzbuđeni jer su osvojili zlatnu medalju.

Poseban gost ovogodišnje tikvijade bio je Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst i fotografije: Suzana Balić

Povezani članci